2022. október 9., vasárnap

ORBÁN AZ OROSZOKHOZ ÁTÁLLNA, DE AZ EU-BÓL VAN ESÉLYE PÉNZHEZ JUTNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.09.


“Pénz beszél, kutya ugat”, mondhatná Orbán a populizmusával megcélzott tipikus “magyar embernek”, miért van az, hogy az oroszok által indított háborúban az oroszok mellett áll, ideológiailag az orosz rendszert támogatja az EU-val szemben, az Unióban orosz érdekeket képvisel, Magyarországon határozott, félreérthetetlen oroszpárti és Európa-ellenes goebbelsi propagandát folytat, mégis megszavazza az oroszok elleni szankciókat. Mert a NER bármennyire is sérti az uniós jogállami követelményeket, még mindig az EU-ból van több esélye pénzhez jutni, mint barátjától, Putyintól.

Ez mindent elmond arról, mennyire bízhat a Nyugattal szemben orosz támogatásban, segítségben, bármilyen adott szóban. Ennek pedig nemcsak az az oka, hogy a szankciók igenis működnek és Oroszország nemcsak a saját háborúját képtelen finanszírozni, hanem saját országát is, és ha Putyin nem tud viszonylag gyors győzelmet aratni Ukrajnában, ami már kizárt, akkor a szankciók és az ukrán hadsereg győzelmei térdre kényszerítik Oroszországot, s ezért van napirenden a “taktikai” atombomba lehetősége is. Mert az oroszok akkor sem adnának, ha nem így lenne.

Ez pedig következik az orosz birodalmi gondolkodásból, és az orosz maffia belső törvényeiből, amely a titkosszolgálattal összefonódva irányítja az orosz rendszert. Ez a kettő egybevág, s a lényege az, hogy nem tűr egyenrangú partnereket, csak leigázott, zsarolt, alárendelt szerepbe kényszerített csatlósokat, akiket felhasználhat, kiszipolyozhat, nem pedig ő tart el. Az oroszok soha senkiben nem bíznak, őszinte barátságot nem ismernek, a szavahihetőségen röhögnek. Kézben tartott embereket és hasznos idiótákat, alacsonyabbrendű kiszolgálókat ismernek csak, nem barátokat.

Orbán hamis ideológiája, hazugságokra épülő rendszere, rossz számításai és megszámlálhatatlan tévedései mellett a legnagyobb melléfogása az, hogy nem ismeri az oroszokat és elhiszi a mosolyt Putyin és Lavrov arcán. Elhiszi, hogy “lehetünk mi jó barátok, nem akarunk mi téged bántani Viktor azokkal az információkkal, amit tudunk rólad”. Putyin az első adandó alkalommal hátba szúrná Orbán Magyarországát, ha arra lenne szüksége, azt is úgy adná elő, mint baráti gesztust. Ha bírna az ukránokkal, terjeszkedne tovább, bevonulna Magyarországra Orbán engedélyével, mint a sicc.

Mert Orbánnak nem lenne más választása. Ha hirtelen segítségül hívná a NATO-t (ha még egyáltalán tag lenne, ha az oroszok akkora háborús fölényben lennének), akkor az oroszok kicsinálnák. Orbán azzal, hogy egy antiszemita ideológiára épülő, nyugatellenes, antiliberális, antidemokratikus fasiszta rendszert épített fel, és személyes sértődöttsége miatt a nyugati liberális világ ellensége lett, logikailag tényleg nem számíthat senkire, csak a nyugatellenes oroszokra és Kínára (és saját csatlósaira), de azokban nem bízhat meg úgy, mert a nyugatiakban, akik tartják a szavukat.

Orbán ott véti el, hogy az antiliberális keleti diktatúrákba ugyanazt a barátságot, megbízhatóságot, kiszámíthatóságot, szabályszerűséget és elvszerűséget látja bele, ami csak liberális jogállamok sajátja, nem pedig embertelen, népirtó diktatúrák jellemzője. Ezért Magyarországot a civilizációból nemcsak a senki földjére viszi, hanem egyenesen a romlásba, pusztulásba és a szolgaságba, ha az oroszokhoz és a kínaiakhoz köti az ország szekerét, márpedig ezt teszi, mivel a nyugati világgal gyűlöletből végzett, és azonosult a fasiszta ideológiával. Egyedül a pénzhiány tartja vissza.

Ha Orbán remélhetne olyan és annyi ingyen pénzt az oroszoktól és a kínaiaktól, mint az Európai Uniótól, már régen nyíltan szembefordult volna a Nyugattal, átadta volna nyugati főhadiszállásnak Magyarországot az oroszoknak és a kínaiaknak is. De a kínaiak is magyar pénzen gyarmatosítják Magyarországot, úgy igáznák le az országot, hogy eladósítják és pénzügyileg lehúzzák. Az oroszok a “drúzsba” jelszava mögött ugyanezt csinálják. Ezek nem olyanok, mint Amerika, aki a szabadságot úgy próbálja exportálni, hogy felszabadít a demokráciára és töménytelen pénzt ad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.