2022. október 21., péntek

UNGVÁRY RUDOLF: ORBÁN, AKÁR AZ EMBEREVŐ TIGRIS, SOSEM TÉVED, HA AZ ÁLDOZATÁRA TÖR

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Szerző: KlikkTV
2022.10.21.


A miniszterelnöki kinyilatkozás nyomán felmerül a kérdés, hogy valóban van-e hasonlóság az ukrajnai háború és az 1956-os októberi forradalom között? A választ a Klikk TV Mélyvíz című műsorában egy ’56-os szemtanú, Ungváry Rudolf író adta meg.


Mint mondta, a történelem sajátos módon ismétli önmagát. „Ami Orbán Viktor kijelentéseit illeti, amivel most behozta 56-ot az orosz-ukrán háború ürügyén, az egy hihetetlen történelmi visszaköszönés. Mint mondta, béketárgyalásokat kell folytatni Oroszország és nem Ukrajna, hanem Amerika között. Ennek elmaradása ’56-ban is hiba volt, mondta. Csakhogy akkor itt állomásoztak szovjet csapatok és az egyik fő követelés a kivonásuk volt, fel sem merültek béketárgyalások. Ráadásul a parlament előtti vérengzést nem az oroszok csinálták, az első napokban nem ellenük folyt a harc.”

Véleménye szerint azonban a harmadik világháború a kibertérben zajló információk háborúja. Ezzel az agresszív államok a saját céljaikhoz akarják erőszakolni a valóságot. Teljesen mindegy, hogy mit hazudnak, ha ez a hazugság a céljaikat szolgálja.

„Orbán nem azért mondta ezt, mert rosszul tudta vagy tévedett – a saját érdeket illetően sosem téved. Az emberevő tigris sem téved, ha az áldozatára tör. A béke hirdetésével egyszerűen elkendőzi a tényleges állapotot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.