2022. november 10., csütörtök

EURÓPA NEM MÉLTÓ ORBÁNRA

REZEDA
Szerző: Rezeda
2022.11.10.


Hallottunk már érdekes dolgokat a fideszistáktól eddig is a világról és benne magukról – hadaik élén Orbán Viktor bölcs vezérük -, de a helyzet fokozódik. Ha azt mondom, Deutsch EP képviselő lakossági fórumozott, és adta elő bölcsességeit a szavait szürcsölő talpasoknak, akkor önök meg azt mondják nekem, hülye az, minek vele foglalkozni. És voltaképp ebben igazuk is van. No de, mondom én erre makacsul és hajthatatlanul, csak figyelni kell rá, mert az a szomorú állapot van, hogy igazából Deutsch sem klasszisokkal hülyébb, mint az összes többi, mert mind ugyanazt mondja. Ha tehát megnézzük, miket beszél össze ő, máris tudjuk, mivel van tele a rajongók feje. Úgyhogy ez egy laboratórium.

Nem szaporítanám különösebben a szót a Nagykátán elhangzottakról, hanem in medias res csapunk a húrok közé, mert ahhoz képest, amit most mondok, mutatván Deutsch EP képviselő lelkének éjfekete, agyának zakkant tartalmáról, minden egyéb másodlagos. Másról voltaképp nem is kell beszélni, mert ez Deutsch – és a rajongók – univerzuma maga. Azt hallották a nagykátaiak, és olvastuk mi is, hogy Deutsch EP képviselő szerint Orbán Viktor kies hazánkat ugyan enkezével mentette meg a mostani vérzivatarban, ezért olyan kurva jó most, ellenben és viszont Európát – mind az egészet – nem sikerült eltántorítania az önsorsrontástól. Nem hallgattak a végtelen bölcsességére, és most leshetnek ránk irigykedve.

Ehhöz képest kapott tegnap sapkát a tojás meg a krumpli is mint jólétünk záloga, mindeközben bezár a fél ország télire, mert vagy nem lesz gáz, vagy, ha igen, képtelen lesz kifizetni. Ugyanakkor a végóráit élő Európa vezetője, az Ursula nevű tegnap bejelentette, Európa fölkészült a télre, intézkedéseikkel – amelyeket Orbán bölcsessége és akarata ellen hoztak – kétharmadával csökkent a gáz ára, de elmondta, az se lenne baj, ha Putyin egy dekát se küldene. Európa köszöni szépen, egész jól van, csak Deutsch nem látja Brüsszelből, mert elvakítja őtet a ragyogás. Vagy olyan lelkiállapotban leledzik, mint Nagy Ferenc Csótány, aki szintén tegnap rebegett imát: „Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk, ő vigyáz ránk”.

Ez a csótányos közbevetés csak egy kis színes volt, mutatva azt, milyenné válik az ember, ha sok Deutschot hallgat. De mondhattam volna akármelyik másikat is, mint már említettem a dolgozat elején. Illetve, idetehetnénk még a hangzók közé a fideszsajtót is, amelyik reggeltől estig hatalmas töménységben okádja ugyanezt. Nem csoda, ha az ilyen csótányoknak elmegy az esze, és akkor még Mari néniről a sparhelt mellett nem is beszéltünk egyáltalán, de most már arra is mondhatjuk: minek. Ez itt az alapállapot egyik fele, a másik pedig az, hogy a Fidesz – élén Orbán nagy és bölcs vezérrel – most már az anyukáját is eladná, hogy kapjon a végvonagló Európa pénzéből. Lehangoló, amit művelnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.