2022. december 22., csütörtök

ÚJABB CSAPÁST MÉRT A KORMÁNY A VOLT KATÁSOKRA - SOKAN ELESNEK AZ IDEI ADÓKEDVEZMÉNYTŐL, MERT AZ ÁLLAM NEM FIZET

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVAS JUDIT
2022.12.22.


Többszázezer forintot húz ki az állam sok átalányadózó zsebéből azzal, hogy a kifizetési stop miatt sok vállalkozó nem kapja meg a pénzét az államtól. Ha ugyanis az idén kiszámlázott bevétel csak jövőre érkezik meg, akkor elesnek a 2022-es adó- és járulékkedvezményektől, a pénz pedig majd 2023-as bevételnek számít, és fizethetnek utána. Pedig a volt katások közül sokan választották ezt az adózási formát.


- Tessék megbízható cégnek dolgozni! – közölte korábban az adóhivatal egyik munkatársa azzal a vállalkozóval, aki fizetési kedvezményért folyamodott, mert nem fizették ki munkáját, és nem volt miből adóznia. Az adóhivatal álláspontja szerint nem megbízható cég nem volt más, mint a rendőrség, a vállalkozó ugyanis rendszeresen tolmácsolt számukra, csak éppen nem fizettek időben.

Az elmúlt hónapokban sok vállalkozó tapasztalhatta meg, hogy nem fizet a magyar állam és különböző állami fenntartású intézmények. A költségvetési szerveknél október végéig kifizetési stopot hirdettek, és bár a pénzügyminiszter cáfolta, hogy azt év végéig meghosszabbították volna, a valóságban nagyon sokan azóta sem jutottak eddig hozzá az elmúlt hónapokban elvégzett és leszámlázott munkájuk ellenértékéhez. Így például nem fizetett a rendőrség, de például egyes színházak sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.