2023. január 9., hétfő

AKASZTOTT HÓHÉROK ÜLDÖZIK A BOSZORKÁNYOKAT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.09.


Nem kell nekünk se mozi, se kabaré, ha itt van Varga Judit és népizenekara egyenesen a Gyalog galoppból. A nacsasszony, ha nem hegedül vagy dekázik, ahelyett, hogy Völner kolléga – mármint neki – ügye miatt papírt és ceruzát venne elő a lemondását körmölve, nekilát mindenkit kioktatni a maga lekezelő és ostoba stílusában. Az Uniót most például, és jegyezzük meg hangsúlyosan a nyitánynál, a Völner-ügytől terhesen, mert akadt – hol nincs ilyen a legjobb családban is – két-három korrupt ember a köreikben, akiket annak rendje és módja szerint bilincsben vittek el. Ahogy épp Vargát is kellene, ha nem volna a képletben a Polt-állandó, mint a NER fundamentuma és oldalfala egyben.

De nem is ez. Hanem az a kilátástalanság, ami megmutatkozik abban a verkilben, amit Varga és az összes többi teker, s aminek a lényege az, hogy ezek aztán nekünk ne beszéljenek tisztességről. Mint emlékezhetünk, mert a fejünkbe van verve úgymond, az Unió – amely a NER-világlátásban libsik gyülekezete – permanensen boszorkányüldözést folytat, amikor a jogállamot, korrupciót és bimbózó fasizmust kéri számon a Fideszen. Varga mostani előadásában „A karakán magyar álláspont a migráció, a gyermekvédelem, a vírus elleni védekezés, vagy éppen a háború kérdésében mindig összefüggésben volt a hazánk ellen indított boszorkányüldözésekkel”. – Nem sok újdonság van benne, csak néhány.

A migrációt és gyermekvédelmet már ismerjük, hogy a könyökünkön jön ki, a vírus elleni védekezésről eddig azonban még nem esett szó. S ha a világbajnok halálozási adatokat nem is figyeljük – pedig csak azokat kellene igazán, mert a mérce az -, kimondhatjuk a sok varázsszó közül az egyiket, ami nem egyéb, mint a lélegeztetőgép. Kezdésnek szinte csupán. Hogy milyen maffiaszaga van a raktárban porosodó több milliárdos mutyinak. Milyen hasonló bukéval rendelkezik a vakcina, a maszkgyártó gépek, ha csak ezeket meg lehetne piszkálni a Polt-állandó nélkül, már a fél kormányt rabláncra lehetne fűzni. A másik felét pedig más aljasságok miatt, egyesével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.