2023. január 12., csütörtök

KÍNÁBAN HÁZI ŐRIZETBE KERÜLTEK A DEBRECENI AKKUGYÁRAT ÉPÍTŐ CÉG ALAPÍTÓI – LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.01.12.


A külügy szerint minden rendben

Az ottani hatóságok gyanúja szerint titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét. A hírek szerint 1,4 milliárd dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 520 milliárd forintot csatornáztak ki a Semcorp Csoportból.

Még itt: A magyar lélegeztetőgép-biznisz után luxusjachtot vett a maláj “üzletember”

A keleti nyitás nem a Fidesz-kormány találmánya

A nagy durranás a debreceni kínai akkumulátorgyár: ha megvalósul, az a magyar történelem egyik legnagyobb befektetése lesz, de

„egy-egy Kínának tett magyar gesztus mögött a német ipari vezetők is ott állnak.”

Ha a „fideszes fellegvárként” elkönyvelt Debrecen tiltakozik, annak súlya van

“A debreceni akkumulátorgyár ügye jócskán túllépett a városon, s immár nem csak egy lokális politikai krízis felé sodródunk, de más érintett települések is „felébredhetnek” a hajdú-bihariak ellenállása nyomán…”

Karácsony Gergely Kijevben

Budapest főpolgármestere Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel együtt Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására érkezett az ukrán fővárosba szerdán. Vonattal.

Orbán Viktor okkal barátkozik a boszniai szerb vezetővel

Egyrészt gesztus az oroszoknak, másrészt a balkáni EU-bővítés lelkes híveként olyan országokkal épít kapcsolatot, amelyek később az EU-ban a szövetségesei lehetnek.

A magyar állam hazatoloncolt volna egy orosz ellenzékit, a bíróság megakadályozta

Jevgenyij Beljakov helyzete ezzel még nem rendeződött, de továbbra is Magyarországon maradhat, ahol lényegében 2017 óta él.

Valerij Geraszimov az ukrajnai orosz invázió új parancsnoka

A háborút eddig irányító Szergej Szurovikint Geraszimov helyettesévé nevezték ki.

A svédek sem engedik el a jogállamiság ügyét

Ebben a félévben ismét napirendre tűzik a magyarországi jogállamiság helyzetét a 27 uniós tagállam Európa-ügyi minisztereinek ülésén az úgynevezett hetes cikkelyes eljárás keretében. Az EU Tanácsának soros elnöki posztját júliusig betöltő Svédország Európa-ügyi minisztere szerint márciusban vagy áprilisban fog sor kerülni az eszmecserére.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az Orbán-kormány ellen a Demokratikus Koalíció

“Magyarország mostanában tapasztalja meg, hogy az Orbán-kormány 13 éven át tartó lopásai milyen károkat okoznak, több ezer milliárd forintot bukunk.”

Minek az Erasmus, ha Szamarkadban vagy Moszkvában is lehet tanulni?

A Miskolci Egyetem hallgatóinak karácsony előtt pár nappal ajánlottak szamarkandi és moszkvai ösztöndíj-lehetőséget. Az Universitas Miskolciensis Alapítvány kuratóriumi elnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

Maradnak az ársapkák?

KiderülHET a csütörtöki Kormányinfón.

A propaganda működése közben egy társadalom roncsolódik szét

“Ez a következetes, kitartó, nagy pénzből folytatott, a saját szavazóknak szóló kampányszerű működés szerintem hatásos. Ez a Fidesz egyik fontos fegyvere, közpénzből. Az egy másik dolog, hogy micsoda iszonyatos károkat okoz a mai magyar társadalomban – és nem csak a fideszeseknél, hanem a bizonytalanoknál és az ellenzéki szavazóknál is – az a fajta magatartás, hogy aki más kultúrából jön, másképp gondolkodik, az nem közénk tartozik. Csakhogy a rövidtávú politikai haszon érdekében a Fidesz láthatóan bármikor bármit föláldoz. “
Soronként külön oldalra szkennelt táblázatot küldött az Átlátszónak a Honvédelmi Minisztérium Orbán Viktorék repülőútjairól

“Azt hittem, már minden aljas ravasz trükköt láttam, de a Honvédelmi Minisztériumnak most sikerült meglepnie, köszönöm!”

Mindeközben:

Vádat emeltek a kormányplakátokat átíró pécsi jogász ellen

A portál által megkérdezett jogászok szerint Heindl hosszú távon győzelemre van ítélve, mert az Alkotmánybíróság – uniós joggal összhangban lévő – állásfoglalása annyira egyértelmű, hogy az alapján a kormány valóban nem kampányolhatna a Fidesz mellett. Mivel itthon Heindl Péter nem talál orvosságot panaszára, 2022 augusztusában az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, ám a strasbourgi ítélet megszületéséig – az intézmény túlterheltsége miatt – akár öt-hat év is eltelhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.