2023. február 26., vasárnap

A HÉT ÁBRÁJA – MÁR CSAK KÍNOSAN SOKADIKKÉNT MEHET KIJEVBE ORBÁN... MÁR HA EGYÁLTALÁN ELUTAZIK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.02.26.


Orbán Viktor a nemzetközi porondon kisebbségben maradt és maradni is látszik egyelőre minden, az orosz-ukrán háborút érintő kérdésben. Ennek nagyon is jelképes megnyilvánulása, hogy az uniós, illetve NATO-tagországok vezetői közül szinte már az egyetlen, aki mereven ellenáll annak, hogy elutazzon Kijevbe és ott találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Az idő múlásával egyre kínosabb a helyzete: ha továbbra sem utazik, akkor azért, ha meg elutazik, akkor azért.


„Amikor a látogatás időszerű lesz, akkor el is fog utazni a magyar kormányfő, a külügy jelenleg dolgozik ennek előkészítésén” – ezt válaszolta a minap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Index kérdésére, miért nem látogatott el a háború kitörése óta az ukrán fővárosba Orbán Viktor. A válasz több mint betanultnak hat, ugyanígy reagált Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, aki ezzel a semmitmondó válasszal ütötte el a vonatkozó kérdést: „amikor szükséges és időszerű lesz, a miniszterelnök ellátogat Kijevbe”.

Volodimir Zelenszkij már többször is hívta Orbánt. Mint arról a Hírklikk is beszámolt, Ihor Zsovka, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője elmondta, az Európai Tanács brüsszeli csúcsértekezletén Zelenszkij is megerősítette ezt, amikor az ukrán elnök találkozott Orbánnal, akinek egy kisebb csoport tagjaként volt lehetősége beszélni a szomszédos ország vezetőjével. Az idézett ukrán tisztviselő beszámolt arról, hogy Zelenszkij a meghívással együtt azt is mondta, beszéljenek meg mindent, beleértve azt is, ami Magyarországot aggasztja. Készen állunk arra, hogy ismertessük álláspontunkat e problémák megoldásával kapcsolatban – szögezte le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.