2023. február 22., szerda

JOE BIDEN: OROSZORSZÁG SOHA NEM GYŐZHETI LE UKRAJNÁT, DE KESERŰ ÉS KEMÉNY NAPOK JÖNNEK

NÉPSZAVA
Szerző: NEPSZAVA.HU
2023.02.22.


Az Egyesült Államok elnöke varsói beszédében az egész világ figyelmét felhívta arra, hogy az olyan autokraták, mint Vlagyimir Putyin csak egy szót értenek: nem. Mindenkinek üzente: – Nem veszed el a hazámat, nem veszed el a szabadságomat, nem veszed el a jövőmet!


Egy évvel ezelőtt a világ Kijev bukására készült. Nos, most jöttem Kijevből, és jelenthetem, hogy Kijev erős – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök kedden Varsóban, lengyelországi látogatásán. A CNN tudósítása szerint az ukrajnai orosz invázió évfordulója alkalmából a varsói királyi kastélyban elmondott beszédében Biden az ukrán fővárossal kapcsolatban, ahova egy nappal korábban meglepetésszerűen utazott, leszögezte: „Magasan áll, és ami a legfontosabb, szabadon áll.”

Joe Biden szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna elleni háborúja minden demokratikus országot próbára tett, és a támadással nem csak Ukrajnát, hanem Európát, a NATO-t, Amerikát, az egész világot tesztelték, sőt minden demokráciát is. – A szövetségesek erősen kiálltak Oroszország agressziójával szemben, és amikor tavaly Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a tankok guruljanak Ukrajnába, azt hitte, hogy „felborulunk”. Tévedett – húzta alá, majd kijelentette: „Az ukrán nép túl bátor volt, mi pedig, Amerika, Európa, a nemzetek koalíciója az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig pedig túlságosan egységesek. A demokrácia túl erős volt Putyin számára, és ahelyett, ahogy ígérte, könnyű győzelmet aratott volna, kiégett tankokkal távozott, az orosz erők összezavarodtak.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.