2023. február 15., szerda

KI KERES TÖBBET? AZ ORVOSOK VAGY PINTÉR SÁNDOR?

LAKMUSZ
Szerző: TECZÁR SZILÁRD
2023.02.09.


Takács Péter egészségügyi államtitkár az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy az orvosok többsége többet keres, mint a miniszter. Ha az alapbért nézzük, ez nem igaz: még a legtapasztaltabb orvosok bére sem éri el Pintérét. A fizetést minősítés alapján vagy jelentős pluszmunkával tornászhatják feljebb.

„Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen” – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót február 5. vasárnap délután Takács Péter egészségügyi államtitkár és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A sajtótájékoztatóval a Magyar Orvosi Kamara (MOK) előző napi közgyűlésére reagáltak. A közgyűlésen a MOK arról döntött, hogy nyomásgyakorlásba kezd az általuk követelt egészségügyi reform kikényszerítése érdekében.

Takács Péter ezt felelőtlen lépésnek nevezte, és arról beszélt, milyen sokat tett a kormány az elmúlt években az egészségügyért, többek között az orvosok béremelésével.

Ezzel összefüggésben jelentette ki az MTI beszámolója szerint, hogy “az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter, az államtitkárról ne is beszéljünk”.

Hétfő délután megkérdeztük az egészségügyért felelős Belügyminisztériumtól, milyen adatokra alapozta az államtitkár ezt az állítását, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.