2023. február 25., szombat

KIRÁNDULÁSNAK ÁLCÁZTÁK A NEONÁCI ÉS ÚJNYILAS „BECSÜLET NAPJÁT”, A BRFK SZERINT MÁR ELINDULT A NYOMOZÁS

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2023.02.25.


Gyülekezési joggal való visszaélés gyanúja miatt járnak el a Normafa közelében tartott szélsőjobboldali rendezvény ügyében.


2023. február 11-én előtt a rendőrség sorra betiltotta a szélsőjobboldali köztéri megemlékezéseket. 1945-ben a budai Várba szorított német csapatok és magyar szövetségeseik ezen a napon próbáltak meg kitörni a szovjet ostromgyűrűből. Neonáci, újnyilas és hasonló szervezetek számára ez a „becsület napja”. Ahogyan arról beszámoltunk, a rendőri tiltások ellenére a szélsőjobboldali megemlékezést mégis megtartották: nem messze a Normafától, egy erdei katonasírnál. A szervezők csak kevéssel a rendezvény kezdete előtt hozták nyilvánosságra a helyszínt. Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja kérdésünkre elmondta, hogy – mivel az erdő nem számít közterületnek – az eseményt nem kellett bejelenteniük a rendőrségen, annak megtartásához a Pilisi Parkerdő Zrt-től kértek és kaptak engedélyt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. többszöri próbálkozásunk ellenére nem reagált kérdéseinkre. Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke „állampolgári közérdekű bejelentéssel” Nagy István agrárminiszterhez fordult. A Pilisi Parkerdő Zrt. ugyanis a magyar állam tulajdonában van, az alapítói jogköröket az agrárminiszter gyakorolja. Vajnai azt kérte, a miniszter indítson vizsgálatot annak tisztázására, „ki a felelős azért, hogy ez a gyalázat megtörténhetett”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.