2023. február 11., szombat

MEGYÜNK ANYÁNKBA (TRÁGÁRIUM)

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.11.


Bayer Ötös Számú Tagkönyv semmi meglepőt nem produkált, csak hozta a formáját. Alig is láttuk őt iddogálni a FEHOVA-n Semjén fővadásszal, az élményt, és a közéjük tartozom én is falkatudatot valahogyan ki kellett fejezni újólag, ez okozta tehát, hogy az Ötös Számú a szlovák külügyminisztert küldte el a kurva anyjába. Hogy Szijjártó se mondhatta volna szebben. A külügyminiszternek az a bűne, hogy nem kér bocsánatot egy olyan kijelentésért, amelyben a falkavezért támadta és szidta, mint az szokásban van manapság a világ NER-en kívüli tájékain.

Az Ötös Számú ezért bűbájosan az írta: „Hamarosan választások lesznek odaát. És a szlovák k.miniszter is megy, ahová való: a kurva anyjába.” Nincs tudomásunk reakcióról, de nagy valószínűséggel nem is lesz, mert az Ötös Számú nem egy tényező, csak hiszi magáról, amikor Semjénnel poharazgat, akit mások még le sem nagyon köpnének. Azaz, mindenki megtalálja a nívóban hozzá illőt, például Várkonyi Andrea is járt a FEHOVA-n egymilliót érő ruhácskában, amiben úgy nézett ki, mintha most jönne ki a konyhai mosogatásból.

De a Lőrincnek tetszett bizonyosan, hogy elakadt a málé szava is. Lehet, hogy ő mondta az Ötös Számúnak, hogy legyen bátorak, és az is lett. Elküldte a kurva anyjába ezt a szlovákot, aki messzire van, és nem tud visszaütni. Mindezek mellett nem érne meg ennyi billentyűnyomkodást ez az alak, ha nem társult volna mellé Schadl elvtárs is, akitől egészen elképesztő beszélgetések kerülnek napvilágra. Ezek egyben mutatják a züllöttségét és a nívóját is, ami megegyezik az Ötös Számúéval. Hogy ki tanult kitől kitől, csak sejteni lehet.

Végül is, mindegy is. A legfontosabb a végeredmény, az output, azaz, a kimenetel, ami Schadl elvtárs előadásában ez: „Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (…) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával.” Ím látjuk ám, hogy maga az Ötös Számú sem mondhatta volna szebben ezúttal, amiből az fakad, hogy ezek ilyenek. S mielőtt megrónának a hirtelen jött általánosítás miatt, sietek kijelenteni, tévedni tetszenek. Lenne a tarsolyunkban példa bőven.

De nem szaporítjuk a trágáriumot, mert netán kedvet kapnánk hozzá, és higgyék meg, akkor kő kövön nem maradna, ugyanis meglehetős képzettségünk van e téren. Voltunk culágerek, segédfűtők miegyebek, ismerjük a munkásosztály nyelvezetét, és irodalmat is olvastunk olyat, amiből szókészlet – efféle – és fordulatok bőven meríthetők. És nem is a píszí az, ami visszafog, hanem a tudományos figyelem, amellyel a nyelvből az embert próbáljuk fölfejteni, a lelki és morális lényegét neki, ami így első ránézésre meglehetősen lehangoló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.