2023. február 15., szerda

ÖRDÖGŰZŐT FOGADOTT A KARMELITA KOLOSTORBAN ORBÁN – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.02.15.


És, futott a patás..?


Jim Blount atyát fogadta kedden a Karmelita kolostorban Orbán Viktor: a negyven éve magát hivatalosan is exorcistának, azaz ördögűzőnek valló pap szombaton a Szent István Bazilikában mondott beszédet.


„Hány hülye van még?” – bekapcsolva maradt Várhelyi Olivér mikrofonja

Az Európai Parlament képviselői faggatták Várhelyit, bárki tehetett fel neki kérdéseket. Úgy tűnik, megelégelte a sorjázó kérdéseket… (How many more idiots are there?)

Ritka alkalom, de Szijjártó Péter most egy nyugat-európai országba is ellátogatott

Valami Franciaországot keresett fel a külgazdasági és külügyminiszter a hanyatló Nyugaton.

Meloni akar valamit Kelet-Európától, de már inkább megkerüli Orbánt

Hírek szerint a három politikus (Meloni, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala)hamarosan újra találkozik egymással Varsóban. Az olasz kormányfő feltehetően útba ejti a lengyel fővárost, amikor a tervek szerint – még a háború egy éves évfordulója, azaz február 24. előtt – Kijevbe utazik.

Magyar résztvevő nélkül tarthatják meg a müncheni biztonságpolitikai konferenciát

A magyar kormány egyik tagja sem szerepel a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumának, a müncheni biztonságpolitikai konferencia (Munich Security Conference) résztvevőinek listáján. Az decemberben derült ki, hogy az orosz kormány tagjai nem kaptak meghívást az 59. alkalommal megrendezett MSC-re.

Az Európai Bizottság is felfigyelt a debreceni akkugyárra, az Orbán-kormány hirtelen sok munkanélkülit lát

Kadejrák Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője Áder János podcastjában (…) azt mondta, az erdélyi, kárpátaljai és a felvidéki munkaerőpiacra is pozitív hatással lehet a debreceni gyár. A Népszavának szakemberek cáfolták, hogy ez ilyen egyszerű lenne.

„Nem voltak szégyenlősek, ez all-in, mindent visznek”

Rogán Antal bizalmi köre megérkezett a Vodafone vezetésébe. Avagy:

„lehetett volna szerencsésebben is választani, de bizonyára nem a szakmaiság volt az elsődleges szempont”.

Tovább titkolná az állami turisztikai cég Mészáros Lőrinc támogatási szerződéseit

A Transparency összefoglalója szerint rekordösszegű, csaknem 200 milliárd forint értékű turisztikai támogatás talált gazdára 2020-ban a Kisfaludy program keretében. A támogatások kiosztása rendkívül koncentrált módon történt: a száz legnagyobb támogatás nyertese vihette el a teljes összeg több mint 70 százalékát, mintegy 158 milliárd forintot.

A pénz nem számít

Minden eddiginél többet költöttek Rogánék arra 2022-ben, hogy elmagyarázzák az embereknek, mi is a baj Brüsszellel.

40 milliárdot az éjszaka is áttoltak a költségvetésben

Az M2-es út fejlesztését uniós források helyett magyar költségvetési pénzekből fogják finanszírozni.

Elrettentő példa lett Magyarország arra, hogyan zabálják fel a tekintélyuralmi rendszerek a médiát

“Az első lépés a tekintélyuralom felé: a szabad sajtó megtámadása” – ezzel a címmel közölt riportot a második legnézettebb amerikai hírtelevízió, az MSNBC.

Jogerősen is pert nyert Donáth Anna a TV2, az Origo és a Ripost ellen

Korábban már az összes sajtóhelyreigazítási pert is megnyerte a kormányközeli médiumok ellen.

Szállni készül egy újabb kormányzati lufi

A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében mától vizsgálni fogja, hogy betartják-e kötelezettséget, mely szerint

„a magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízió műsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget, pár kivételtől eltekintve, magyarul is meg kell jeleníteni.”

“Orbán nem tudta, hogy rúgjon ki minket diplomatikusan”

„Akármennyire is a begyében van Semjénnek és a KDNP-nek a püspök úr (Tőkés László – huppaszerk.), egy ilyen horderejű döntést nem hozhattak volna meg Orbán tudta és beleegyezése nélkül. Ő egy kiváló politikus, nagyon tisztelem a mai napig, de kizárólag hideg számítás alapján dönt, nem számítanak neki az érzelmek, a régi barátságok.

Jó reggelt.

Büntetőper indult a pécsi önkormányzati cég Zsolnay-boltja miatt

Több tíz korrupciógyanús ügyet talált 2019 ősze óta a pécsi önkormányzati cégeket átvilágító ügyvédcsapat. Több feljelentés is született, de eddig csak a Zsolnay Kulturális Negyedben lévő Zsolnay-shop megnyitásával kapcsolatban vélte úgy a rendőrség és az ügyészség, hogy bűncselekmény történt.

Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze Moszkvában

Lapinformációk szerint az ülés során azon államoknak az Orosz Föderációba való integrálásáról döntenek (és hozzák meg az ehhez szükséges törvényeket), amelyeket Oroszország a háború során elfoglalt és magának követel Ukrajnától (Zaporizzsja, Herszon, Donyeck, Luhanszk).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.