2023. február 15., szerda

TOVÁBB TITKOLNÁ AZ ÁLLAMI TURISZTIKAI CÉG MÉSZÁROS LŐRINC TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEIT

HÍRKLIKK
Szerző: Zutyu
2023.02.15.


2500, nagyrészt kitakart dokumentummal próbálta teljesíteni a Kisfaludy 2030 Zrt. a Mészáros-szállodák támogatásával kapcsolatos adatigénylést. Még 2021-ben próbáltuk megtudni, milyen feltételekkel hullott a pénzeső a miniszterelnök gyerekkori barátjának cégeihez, de az állami pénzosztó szerv még azután sem adta ki az iratokat, hogy a Transparency International Magyarország harmadfokon is megnyerte az ügyben indított pert. Most pedig ez ügyben feljelentést tett a korrupció ellen küzdő szervezet.


Kézhez kapta a Transparency International (TI) Magyarország és a szervezet jóvoltából az ügyet elsőként firtató Hírklikk is a Mészáros Lőrinc szállodáinak és a Club Aliga hotelfejlesztésre nyújtott turisztikai támogatásokról szóló információkat. A Kisfaludy 2030. Zrt. mindent megtett, hogy megóvja Mészáros Lőrinc és cégei vélelmezett üzleti titkait. Közölte például, hogy a felújítás mikéntjének megismerése versenyhátrány okozhatna a piacvezető szállodaláncnak, de a bíróságok nem fogadták el ezt az érvelést, hiszen az, hogy milyen csempe kerül a szállodák fürdőjébe, vagy milyen tapétát választanak, aligha okozhat üzleti veszteséget egy szállodaláncnak.

A Transparency összefoglalója szerint rekordösszegű, csaknem 200 milliárd forint értékű turisztikai támogatás talált gazdára 2020-ban a Kisfaludy program keretében. A támogatások kiosztása rendkívül koncentrált módon történt: a száz legnagyobb támogatás nyertese vihette el a teljes összeg több mint 70 százalékát, mintegy 158 milliárd forintot. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánc létesítményei nyerték el a támogatások csaknem tizedét, közel 18 milliárd forintot. A szintén haveri körbe tartozó Appeninn Holding projektjeinek öt különböző jogcímen 16 milliárd forint jutott 2020-ban és 2021-ben, ebből 7,3 milliárd forint az egykori pártüdülő, a Club Aliga fejlesztésére ment...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.