2023. március 26., vasárnap

LÁZÁR JÁNOS ÁLLAMI KASTÉLYOKAT AJÁNDÉKOZNA EL, 16 MILLIÁRDOT KÖLT A KÖZTÉVÉ A FORMA-1-RE

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2023.03.25.


Válasz Online: Rendkívüli: ingyen passzolná át a felújított állami kastélyokat Lázár János


A lap birtokába jutott törvénytervezet szerint az elmúlt években közpénzből mintaszerűen felújított és idegenforgalmi látványosságnak berendezett kastélyokat mind átadná Lázár János tárcája közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak vagy más magánjogi szereplőknek. Nemcsak vagyonkezelést, hanem ingyenes tulajdonjogot is lehetne szerezni a tervezet szerint, sőt, még a múzeumokból kölcsönzött vagy műtárgypiacon megvett berendezés is az elprivatizált házakban maradna. A példátlan szabadrablást előkészítendő a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. két kastélyt, az edelényit és a pécelit már idén tavasszal bezárja, 168 munkavállalót pedig elbocsátottak.

Magyar Hang: Megtudtuk: közel 16 milliárd forintot fizet a közmédia a Forma-1 közvetítéséért

Több mint 43 millió dollárnak megfelelő összegért vásárolta meg a Forma-1-es világbajnoki sorozat közvetítési jogait az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tavaly – derül ki a társaság szerződéseiből. A 43 millió 393 ezer 565 dolláros az összeg – napi árfolyamon – számolva 15 milliárd 817 millió forintnak felel meg. A Hungaroring Sport Zrt.-vel kötött szerződés 2025 végéig érvényes, ennek megfelelően az idei év mellett 2024-re és 2025-re szól. A futamokat az M4 Sport közvetíti.

Hvg.hu: Obsitos katonáknak, kormányközeli civileknek és Szerbiába is jut a KSH népszámlálási tabletjeiből

Diákok kapják meg a népszámláláshoz használt táblagépek kétharmadát, de 10 ezer még így is jut más szervezetnek, például a Fidesz szólamaival a főpolgármester ellen hergelő társaságnak, és kapnak belőle leszerelt katonák, valamint a Fideszt támogató szerbiai párt, a Vajdasági Magyar Szövetség is. Amúgy a KSH-s tabletek jól jöttek a kormánynak, hiszen azok többségének a közoktatásba adományozásával felpöröghet „a köznevelési rendszer digitális átállása”.

444: Közvetett részesedést szerzett az állam a Yettelben


A magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban, közölte hétfő délután a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. részvénycsere ügyletet kötött. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban. A 4iG közleménye szerint a Yettelben meglévő 25 százalékos tulajdonrészét a Corvinus Zrt. által birtokolt Vodafone-részvények 19,5 százalékára cserélték. A tranzakcióval a 4iG-hez tartozó Antenna Hungária 70,5 százalékra növeli részesedését a Vodafone Magyarországban, és megszűnik befolyása a magyarországi Yettel-CETIN leányvállalatokban.

24.hu: Pintér Sándor kirúgja a vízügyi igazgatót, aki kritikus szakvéleményt írt a debreceni akkugyár ügyében

Hogy a címben megfogalmazott két tény között van-e összefüggés, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy egy hónappal ezelőtt a területileg illetékes vízügyi hatóság olyan szakvéleményt adott a Debrecenbe tervezett kínai CATL-beruházásról, ami nem igazán illeszthető bele a kormányzati akkumulátorgyár-program voluntarista propagandájába. Mint kiderült, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjének fel kell állnia az igazgatói székéből, de a Belügyminisztérium egyelőre nem reagált a lap kérdésére, hogy miért kell váratlanul távoznia Kincses Dánielnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.