2023. május 4., csütörtök

ADHATOL ÁM KÉT FORINTOT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.05.04.


Varga Judit üzent Brüsszelnek, miszerint várja a pénzt. Ilyen egyszerűen, kertelés nélkül, hogy teljesítette, amit ígért, ide a pénzt, ám a szövegben nem szerepelt a „mert akkor” kitekerem a nyakad, lelőlek vagy szétverem a fejedet, mert Varga Judit nincsen abban a helyzetben, hogy pattogjon. Ezt csak a birkáknak mutatja, közben azonban szűköl, és legfőképpen hülyeségeket beszél. A parlament elfogadta ugyan azt az „igazságügyi törvénycsomagot”, amit az EU (Brüsszel) követelt tőle, de az a sajátos helyzet állott elő, hogy ez édeskevés. Ez a teljesíteni kért huszonhét követelményből csupán négy.

Vera Jourova, az EB alelnöke el is magyarázta a pénzváró pózba belemerevedett Vargának, hogy nincsen részletfizetés, nincsen gyere cipó, hamm, bekaplak. Az nem úgy megy, üzente ez a Jourova, hogy csak egy kicsit vagyok jó, és tartom a markomat, mert ez a négy vállalás az igazságszolgáltatásról szólt, a többi huszonhárom meg a jogállamról, amiből nem teljesült semmi, azaz Varga felszólítása, hogy ide a lóvét, kicsit korai. Olyan a magatartása ennek a Vargának, mint amikor úrfikoromban a nagyobb fiúk elibém álltak a felszólítással, hogy adhatol ám két forintot, különben. De ott sem volt különben.

Csak a követelőzés. De lezárva ezt a jourovás fejezetet, az alelnök arról is tudósította a mi Vargánkat, hogyha teljesülnének a jogállami feltételek, arra az EB-nek pozitív értékelést kell adni, sőt, továbbá a tagállamoknak is el kell fogadni, ami hónapokba kerül, ha lesz ilyen egyáltalán. Mert kiindulva onnan, hogy Varga nem érti a jogállam fogalmát, tehát a küzdelem kilátástalan, azt is hozzá tehetjük, hogy azok teljesítése úgy nagyjából a NER fundamentumának lebontását jelentené, tehát ezek soha nem fognak teljesülni, következésképp a büdös életben nem jön az a pénz, hiába minden cirkusz.

Tudja azonban ezt maga Varga is, ezért húzta elő egyszerre az aduászt, ami valamely nemzetközi összeesküvésről szól szenvedő hazánk ellen. „A kormány megdöntésére törő nemzetközi érdekek”-ről beszélt jó miniszterasszony, idekeverve az oroszbarátság vádját, ami azt mutatja, immár nem elég a boszorkányüldözési, a jogállam nem értési, itt már halmozódnak a bűnök, viszont ezeket szokás szerint megint az ellenzékre keni. És ez a mozdulat az, amellyel azt a bűnt is eltolja magától, hogy miatta – és a Fidesz miatt – nem jönnek azok a nyüves pénzek, holott erről szó sincs.

Tegnap megint meghosszabbították a háborús veszélyhelyzetet, ami azért érdekes, mert voltaképp ilyen nincsen, viszont úgy sikerül megint kitolni a rendeleti kormányzás határidejét, hogy eddig is immár 2547 napja teszik ezt mindenféle jogcímeken. Ez a szemszögünkből azért érdekes most csupán, mert azt mutatja, lehet itt az ellenzékre kenni az összes szart, a NER-ben történtekért kizárólag a Fidesz, sőt, egyszemélyben Orbán Viktor a felelős Varga Judittal az oldalán. Így azért is, hogy nem jönnek – és nem is fognak érkezni – azok a nyüves és olyannyira áhított pénzek. A taktika tehát nem működik. Stratégia meg nincs.

„Várjuk, hogy Brüsszel kifizesse a Magyarországnak járó uniós forrásokat” – írta a Facebook-oldalára ez a Varga, mellékelve hozzá egy, a Karmelita erkélyén készült decens fotót, de a fentiekből kitetszik, azt aztán várhatja. Ott dülleszkedhet az erkélyen míg a világ, s még két nap. Itt tartunk a kavarásban, és az is látszott már tegnap, mi lesz az elkövetkező napokban a Fidesz kommunikációjának vezérfonala, mégpedig az, hogy ők mindent teljesítettek (nem), s ha nem jön a pénz, az valami libsi ármány miatt történik. Ők ennél többet tenni már nem tudnak, mert eltakarodni vagy a NER-t lebontani viszont nem akarnak, vagy akarják.

Ilyen elnyújtott üvöltések vannak, és szokás szerint Deutsch Tamás ült fel elsőként a vonatra, és bár a saját érdekében ne tette volna. Üzent a drága, mégpedig ezt: „Te Gyurcsány, a guruló kampánydollárok a baloldalnak, az OK, az EU-s pénzek a magyaroknak meg megakadályozandó?” – No most, sejtjük, mit akart mondani a költő, csak nem sikerült, illetve jobb helyeken ilyenekre szokták mondani, én is kérek abból, amit ő szívott. Deutsch azonban csak kiteljesítette a Varga által felütött nívót, így áll előttünk az egész szerencsétlen, ámde aljas bagázs. Adhatol ám két forintot – erre futja nekik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.