2023. május 9., kedd

AZT AKARJUK, HOGY MINDEN MAGYAR ÚJRA EMELT FŐVEL JÁRHASSON ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN EGYARÁNT!

HÍRKLIKK
Szerző: TÓTH BERTALAN
2023.05.09.


Amikor az MSZP kormányzása idején – az emberek 83,76 százalékának támogatásával – Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, tagságunkkal értékközösséget is választottunk: többpárti demokráciát, jogállamiságot és értékteremtő piacgazdaságot, amely szociális biztonságot nyújtva teremt jólétet polgárai számára. Akkor azt vállaltuk: egy demokratikus, esélyteremtő közösség részeként Magyarország is előmozdítja a kontinens integrációját, fejlődését, hozzátesz értékeihez és nem elvesz azokból.


19 éve megbecsült tagként, az akkor friss közép-kelet-európai demokráciák talán leghaladóbbnak, legfejlettebbnek, legnyitottabbnak és legfejlődőképesebbnek ítélt államaként csatlakozhattunk a európai közösséghez. Szabad utazás – micsoda nagy szó volt ez akkor! – szabad kereskedelem, szabad tudományos, kulturális és vállalati kapcsolatok, letelepedés és tanulás bárhol az unióban, közös értékek és közös, egyre fényesebb jövő lehetősége nyílt meg előttünk.

Az biztos, hogy akkor nem arról álmodtunk, hogy egy rabló, kizárólag a saját önérdekeit szem előtt tartó, szűk társaság megfosztja hazánkat mind a fejlődés lehetőségeitől, mind annak forrásaitól. Biztos, hogy nem az volt a cél, hogy a fővárosban az emberek csaknem húsz százaléka, vidéken pedig negyven százaléka létminimum alatt éljen! Biztos, hogy nem olyan országot akartunk, ahol egymillió szegény nyugdíjas van, és családok százezrei küszködni kényszerülnek a mindennapi megélhetésért; ahol tudatosan emelik a rendszer fő szabályozó elvévé a korrupciót, szándékosan rombolják szét az oktatást, az egészségügyet, a szociális juttatások rendszerét és az igazságszolgáltatást; fosztják meg jogaitól a civil társadalmat, az egyént és a sajtót, és amit nem szándékosan tesznek tönkre, azt a dilettantizmusukkal verik szét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.