2023. május 9., kedd

MEGNYERHETŐ-E A GYŐZELEM NAPJA? - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.05.09.


Jó reggelt! Ez a 444 reggeli hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb híreivel. (Több hírlevelünk is van, mindet ajánljuk.)

BIG BOSS MAN


Felszólalások voltak a Parlamentben, Orbán is válaszolt kérdésekre.

Mit várhatunk Szlovákia első magyar származású miniszterelnökétől? Ódor Lajos a szlovák euró egyik atyja, óriási technokrata és szeret focizni, de nem garantált, hogy a magyar kormány ezzel együtt szeretni fogja. A háttérben pedig ott integet Fico, méghozzá Moszkva irányába.Orbán szakított a szokásával, és nem üzent semmit az érettségizőknek.
Megpróbálták benyomni Habony Árpádot Trump kampánystábjába.

HOUSE OF PAIN

Kiadást csökkent a kormány, módosítják az autópálya-koncessziós szerződést. Varga Mihályék a földadó eltörléséről tárgyaltak.

Gulyás Gergely szerint a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel a Karmelitánál.

Schiffer András a Nyílt sisak című műsorban azt mondta, a diáktüntetés a Karmelitánál csak arról szólt, hogy kurva jó képek készüljenek a gyerekeket verő rendőrökről.

Herczeg Zoltánt kiröhögték a börtönben a 100 gramm füvével. A nyomozati iratokból az derült ki, hogy a divattervezőt már 2022 áprilisa óta megfigyelték, aztán október 21-én kapták el.

Csókakő polgármestere szerint nem tudták, hogy neonáci küzdősport-gálának adták ki a sportpályájukat.

- A Telex úgy tudja, már megvannak az MVM új felsővezetői.

- A DK is Nemény András újraindulását támogatja Szombathelyen.

WAR ENSEMBLE

A mai Győzelem napja a legfontosabb ünnep Putyinnak, de idén sötét fellegek árnyékolják be: biztonsági fenyegetések, paranoia, rossz hírek a frontról és a gazdaságról. Katonai parádé így is lesz, és Putyin is beszél majd. Előtte vesztes orosz légicsapásról jelentett az ukrán hadsereg.

Hogy pótolja a jelen kieséseit, Putyin az orosz olajipar jövőjét veheti el: az olajkitermelőkre vonatkozó új adórendszer kiesést jelenthet, a fejlesztések visszaeshetnek, a beruházások pedig elmaradnak, állítják a G7 ársapkapárti vezetői.

Elmeséltük, magyar netezők hogyan támogatják az orosz agresszor ellen harcoló ukrajnai önkénteseket: nem próbálják maguk kitalálni, mit küldjenek - az összegyűlt pénzből pontosan azt és pontosan annyit vásárolnak meg, mint amit a frontról kértek.

- Az Eurostat szerint eddig 3,9 millió ukrán kapott ideiglenes védelmi státuszt az EU-ban.

- Blokkolják az ukrán határátkelőt a lengyel teherszállítók, a háború előtti rendszer visszaállítását kérik.

- A barátnője nem kapott időben vízumot, erre egy férfi benzinnel locsolta fel a moszkvai magyar nagykövetség bejáratát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.