2023. május 9., kedd

ORBÁN BE AKARTA ÉPÍTENI AZ ÜGYNÖKÉT TRUMP KAMPÁNYCSAPATÁBA - PUTYIN UTÁN ORBÁN AKARJA BEFOLYÁSOLNI AZ AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.05.08.


Orbán nem elégszik meg azzal, hogy Nyugat-Európában, a szomszédos országokban és a Balkánon kívül beavatkozik az amerikai Egyesült Államok belügyeibe is, az Axios szerint kísérletet tett arra, hogy Habony Árpád személyében beépítsen egy ügynököt Trump kampánycsapatába, hogy rajta keresztül manipulálja az amerikai elnökválasztást. Habony Orbán tanácsadójaként ismert, s a hírek szerint Orbán rajta keresztül akarta kontrollálni és irányítani a republikánus elnökjelöltségre legesélyesebb Trump kampányát és ezen keresztül az amerikai belpolitikát.

Ez a példátlan beavatkozás és ellenséges behatolási kísérlet az amerikai belpolitikába csak folytatása lenne annak a befolyásnak, amit Orbán szándékosan gyakorol az amerikai republikánusok szélsőjobboldali szárnyára. Orbánnak a budapesti CPAC-on elmondott, a liberalizmus „biológiai vírusáról” szóló náci beszéde, amely a világ szélsőjobboldali erőinek szóló programbeszéd volt, teljes egészében az amerikai Alkotmány és alkotmányosság megtámadásával egyenlő. Amit Orbán „biológiai vírusnak” nevezett, az maga a demokratikus amerikai Alkotmány, s annak alapelvei.

Az Axios megbízható forrásokra hivatkozva azt állította, hogy „David Cornstein, a Trump-kormányzat korábbi magyarországi nagykövete sürgette Trump kampányát, hogy alkalmazza Habony Árpádot, Orbán stratégiai tanácsadóját”. Ez azt jelenti, hogy Orbán már nem elégszik meg a republikánus párt ideológiai befolyásolásával, a magyar fasiszta diktatúra „receptjének” átadásával, konkrétan is be akar avatkozni saját emberén, a neki dolgozó ügynökén keresztül a republikánus párt belügyeibe és az amerikai elnökválasztásba. Orbán akarja irányítani Amerikát.

Ha Orbán be tudná juttatni Habonyt Trump kampánycsapatába, elhitetve Trumppal, hogy ezzel győztes stratégiát kap, akkor Orbán átvenné Putyin szerepét, mert a 2016-os kampányban Putyin orosz ügynökei vezették és irányították Trump kampányát. Habonyt nyilván más Orbán-emberek is követnék, ahogy Putyin is egész kémhálózatot épített be Trump kampányába, akik közül többet lelepleztek, az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok kiszorítottak, bíróságok elítéltek. Orbán emberei már telehazudják az amerikai médiát, hogy hamisak a magyar állapotokról szóló kritikák.

Az sem kizárt, hogy Orbán azért küldte Novák Katalint Floridába Ron DeSantishoz, Trump legesélyesebbnek mondott republikánus kihívójához, felkínálva a kampánytámogatást, a tanácsadást, hogy megüzenje DeSantis-nak: álljon Trump mellé alelnökjelöltnek. Orbán össze akarja hozni a két szörnyeteget. DeSantis emberei tagadják, de a fasiszta törvényeket hozó floridai kormányzó egy az egyben másolja Orbán modelljét, rasszista és emberi jogokat sértő törvényeit a bevándorlók, a feketék, az LGBTQ+ közösség, a genderideológia, a „woke” ellen, az iskolai oktatás terén.

Orbán az amerikai republikánus szélsőjobb budapesti CPAC rendezvényén a világ fasiszta vezéreként lépett a színre, ahol programadó beszédet tartott, amelynek minden eleme Hitler Mein Kamp-jára emlékeztetett. Nyíltan hirdette, hogy Magyarországon kidolgozták a liberális demokráciák felszámolásának receptjét, a magyar inkubátorban kifejlesztették a liberalizmus „biológiai vírusának” ellenszerét. Orbán ezt kínálja a demokratikus szabad világ megszüntetésére. Beszéde olyan jelentőségű volt a 21. századi nácizmus újraélesztésére, mint egykor a Kommunista Kiáltvány.

Orbán nem elégszik meg a programadással, személyesen akarja befolyásolni és irányítani a világ országaiban a szélsőjobboldal kampányait. Magyar mintára akarja átalakítani a világot, elpusztítva a felvilágosodás, a liberalizmus, a humanizmus, a sajtószabadság, az emberi jogok, a jogállamiság, a hatalmi ágak megszüntetésére épülő demokrácia alapjait. Orbán odáig vetemedett, hogy már Amerikát is ő akarja irányítani. Ő akarja manipulálni az amerikai elnökválasztást, ő akarja kontrollálni és befolyásolni Budapestről az amerikai elnökjelöltet, s ha győz, az amerikai elnököt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.