2023. május 9., kedd

VIDEÓKON MUTATJUK BE AZ IDEI MATEKÉRETTSÉGI NÉHÁNY NEHEZEBB FELADATÁNAK MEGOLDÁSÁT

TELEX
Szerző: HALÁSZ NIKOLETT
2023.05.09.



Délben véget ért az írásbeli matematikaérettségi. Néhány iskolában technikai okokból később kezdődhetett, és emiatt később is végződhetett a vizsga, ezért a Telex délután közli az írásbeli néhány érdekesebb feladatának megoldását. Matematikából középszinten 70 394-en, emelt szinten 4537-en érettségiztek idén.

A középszintű feladatsor két részből állt: az első részben 45 perc alatt 12 egyszerűbb feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak, a második feladatlap bonyolultabb feladatokat tartalmazott, ezek megoldására 135 percet kaptak az érettségizők.

Az idei középszintű matematikaérettségi első felében gráfok, halmazok, százalékszámítás, valószínűségszámítás, függvények, koordinátageometria, mértani sorozat, kétismeretlenes egyenlet és a gömb sugara is szerepelt.

A második feladatlap A részében függvényekkel és százalékszámítással találkoztak a diákok. A vizsga B részében gráfok, geometria és kördiagram volt.

A teljes javítási-kiértékelési útmutatót az Oktatási Hivatal honlapján teszik közzé szerdán. A hétfői magyarérettségi megoldókulcsa már elérhető itt.

A Telexen Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának oktatója rövid videókban ismerteti a középszintű matematikaérettségi néhány nehezebb vagy érdekesebb feladatának megoldását...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.