2023. május 10., szerda

VLAGYIMIR ILJICS SEMJÉN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.05.10.


Szijjártó tegnap egészen váratlanul jelentette be, hogy Debrecenben az akkumulátorgyárat meghosszabbítják Bicskéig. Azaz, hiába sivalkodtak a cívisek az első ellen, nemhogy azt a hangot meghallgatta volna a Fidesz központi bizottsága, hanem a külügyes szíves közlése szerint kapnak a pofájukba még egyet. Kiváltképp érdekes ez abból a szempontból is, hogy már egyet sem bír el a környék vízzel és energiával, a Fidesz azonban kicsire nem ad, emberekkel, környezettel, semmivel nem törődik, gyár lesz, ha beledöglik mindenki, akkor is.

Jöhetnek a kínaiak. Már az első gyárhoz is hoznak pár ezret, ehhez a másodikhoz megint, és ehhez is ad kormányunk sok milliárdot. Valamit érezhetnek a pártközpontban, hogy ez így nem egészen kóser, mert ezzel párhuzamosan megszólalt Szentkirályi Alexandra egy egészen értelmezhetetlen üzenettel: „Minden munkahely elsőrendűen a magyarokat illeti meg, majd a határon túliakat, és utána jönnek csak a többiek”. Ezért őt ott, a Facebook-oldalán néhányan elküldték az anyukájába, mi ilyet azonban nem teszünk.

Inkább rámutatunk a debreceni immár két darab akksigyárra, az oda toborzott kínaiakra, és arra a KSH adatra is, hogy kies hazánkban immár több mint nyolcvanezer külföldi dolgozik, ami nem volna baj, ha ez az Alexandra asszonyság nem irkálna ilyeneket valami ismeretlen ok miatt. De irkál. Mert valahogyan igazolni kell azt, miért gázolnak át a debrecenieken, és voltaképpen az egész országon is, valamiképp meg kell magyarázni, miért szarnak telibe mindenkit önmagukon és a sleppjükön kívül.

A Fidesz értelmes munkahelyet, normális oktatást, élhető életet nem kínál az ország állampolgárainak. S ha ilyenért esedeznek, mint a tanárok immár egy éve, a diákok pedig most csatlakozva hozzájuk, akkor bolsevik kioktatást kapnak. Tegnap is lebontották a kordont a megalázottak és megszomorítottak, mert a kordonbontás ma a rendszer elleni lázadás egyetlen lehetséges eszköze, s ha valaki kérdezné, miért tették tegnap is, akkor rámutatnék arra, hogy a Pedagógusok Szakszervezete népszavazási kérdéseket nyújtott be az oktatásról.

Természetesen eredménytelenül. A Nemzeti Választási Bizottság az összes kérdésüket elutasította, mert ott is Fidesz-csicskák ülnek, ahogyan szerte az országban mindenütt. Törvényesnek nevezett módon itt elérni semmit nem lehet. A debreceni akksigyárról, úgy általában az ilyen gyárakról is szerettek volna népszavazni, de ezt a szándékot is lesöpörték, a Fidesz úthenger halad a maga útján nagy valószínűséggel a semmibe taposva bele az országot. Kordont bontanak reménytelenül a még pislákolók, mert mást nem tehetnek.

És akkor nagy pofával és a lehető legmagasabb lóról nyilatkozzák azt róluk a fidesznyikek, hogy szánalmasak. A fuldokló fejét a vízbe nyomják, kiröhögik, és mindeközben elégedetten böfögnek. Sőt, kegyes tanácsokat is adnak. Tegnap, miközben a kordon körül történtek a dolgok, Semjén is megérkezett a Karmelitához, ő is nevetségesnek és megvetendőnek nevezte az ellenzékiek élethalálharcát, akik a diákokat használják aljas céljaik eléréséhez. De a diákoknak is üzent, egy Lenin szólalt meg belőle.

Háromszor is mondta, üzente: tanulni, tanulni, tanulni. Még az a szerencsénk, hogy nem oroszul tette ezt, de miközben kibukott Semjénből a keresztény bolsevik, arról elfeledkezett szólni, hogy a diák hol tanuljon, kitől és mit, és legfőképpen miért. Hogy mehessen az akksigyárba a kínaiak mellé, mint ahogyan eddig sem volt sokkal több kínálat. Autókat összeszerelni a munkaalapú társadalomban. Magyarország fuldoklik a Fidesz szorításában. Szegényedik, butul, indulatokkal telik meg, zokog vagy vicsorog.

És hallgatja hol a győzelem, hol a harcba hívás harsonáit, miközben mindent ellep az ordas hazugság. Legjobbjai vagy elhullanak, vagy elmennek, vagy behódolnak, az élet kiszorul a kerítés mögül, és mindent megül a kilátástalanság. Tegnap ezúttal Lázár böfögte oda, hogy tíz év alatt elérhetjük az Unió nívójának nyolcvanöt százalékát, de nem életszínvonalról beszélt, hanem GDP-ről, amit kínai gyárak kínai munkásaival vélnek elérni. Ezzel párhuzamosan az is kiderült, hogy a kiskereskedelmi forgalom látványosan bezuhant.

Éppen ezért a Párt csökkentette a turistabuszos szolgáltatás áfáját. Meg fogunk dögleni, csak az a kérdés, csöndben vagy hangosan. Illetve az, mi marad majd utánunk az ország füstölgő romjain, de legfőképpen ki és miért. Mondaná az ember, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, csak az a helyzet, hogy elmúlt éjfél, viszont nem közelít a pirkadat. Mindent megül a sötétség, s mindeközben azt üzeni Vlagyimir Iljics Semjén, hogy tanulni, tanulni, tanulni. Szarházi, cinikusan buta féreg. Ő a miniszterelnök helyettese, ez mindent elmond az országról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.