2023. június 14., szerda

ÁPRILISBAN LEJÁRT A TŰZOLTÓK BALESET- ÉS ÉLETBIZTOSÍTÁSA, A BELÜGYMINISZTÉRIUM AZÓTA SEM KÖTÖTT ÚJAT

TELEX
Szerző: WEILER VILMOS
2023.06.14.


Április közepével megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása, azaz ha egy tűzoltó munka közben most sérül vagy hal meg, nem jogosult biztosítási sérelemdíjra. Az, hogy nem hosszabbították meg a szerződést, felháborodást váltott ki a katasztrófavédelem berkeiben, már az merült fel, hogy a tűzoltók egyénileg vagy tűzoltóságonként kössenek maguknak biztosítást.


Különös, magyarázat nélküli levelet kaptak a katasztrófavédelem munkatársai az elmúlt napokban. A katasztrófavédelem egyes megyei vezetői által kiküldött levélben ez áll:

„Tájékoztatom, hogy a Belügyminisztérium és a Generali Zrt. között 2021. évben létrejött csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés 2023. április 11-én a szerződésben kikötött határozott időtartam lejártával megszűnt. A szerződés 4.6 pontja alapján a biztosító kockázatviselése a szerződés hatálya alatt bekövetkezett, de a megszűnést követően 5 éves elévülési időn belül bejelentett biztosítási eseményekre áll fenn. Kérem, hogy a fentiekről az alárendeltségébe tartozó állományt tájékoztatni szíveskedjen!”


A levél lényege, hogy április 11-ével megszűnt a tűzoltókra vonatkozó élet- és balesetbiztosítás, de arról nincsen szó, hogy a belügy ahelyett újat kötött volna. Felmerül a kérdés, hogy mi történik, ha most szenved balesetet vagy esetleg hal meg egy tűzoltó. Katasztrófavédelmi forrásaink szerint semmi, a balesetet szenvedő tűzoltók biztosítási esemény esetén nem kapnak semmit, legfeljebb perelhetik a munkaadót...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.