2023. június 26., hétfő

MARUZSA ZOLTÁN BOCSÁNATOT KÉRT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.06.26.


De természetesen nem mond le

Csak a jegyzőkönyv kedvéért még egyszer az elhíresült részlet a levélből:

„nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani.”

Gulyás Gergely a Maruzsa-ügyről: Sajnálom, a kormány nevében elnézést kérek

Hát igen,

“ebből is látszik, hogy milyen veszélyes a Telexszel levelezni.”

Már nincs a diákhitelen kamatsapka

A diákhitel szabad felhasználású formájára a jelenlegi 4,99 százalék helyett 7,99 százalék kamatot kell fizetni az év végéig.

Nem lesz csok a városokban

Nagy segítség ez a magyar családoknak.

Így néznek majd ki az élelmiszerárak az árstop eltörlése után

Míg a csirkemell kilónkénti ára 1499-ről 1647 forintra emelkedik, a sertéscomb ára várhatóan 1500-ról 1407 forintra csökken.

Megvan az első áldozata a védőnői hálózat államosításának

Bezár a gyöngyösi anyatejgyűjtő. Ugyanabban az épületben van, mint a védőnői szolgáltatás, amelyet júliusban államosítanak. Az önkormányzatnak azonban túl nagy anyagi teher lenne egyedül fenntartani.

Európában a legmagasabbak közé tartozik a magyar fogyasztók által fizetett energiaár

“Tehát júliusra már mindenképp csökkenteni kellene a rezsicsökkentett árat. De aligha teszik meg, inkább kiáll Szijjártó Péter, meg Gulyás Gergely meg Lantos Csaba, és elmondják, hogy a kormány megvédi a rezsicsökkentés vívmányait, és ugyanolyan áron fogjuk kapni, mint például most. Csakhogy ez az ugyanolyan ár magasabb a piacinál.”

Továbbra is rejtély, miért sarcolja az Orbán-kormány az autósokat

A csütörtöki Kormányinfón a lap szerette volna megtudni, milyen számítások alapján emelik a jövedéki adó mértékét literenként 32 forint 55 fillérrel. A költségvetést ugyanis a kancelláriaminiszter és a pénzügyminiszter egybehangzó tájékoztatása szerint 385 forintos euróárfolyammal tervezték. Konkrét választ nem kaptak, a benzinkúton viszont emelt áron kell fizetni január 1-jétől.

Ez volt a nemvétó ára?

Kiszedette a kormány a 3-as metrót az EU-szankciók hatálya alól. Ez talán megmagyarázhatja, hogy a magyar kormány miért szavazta meg a csomagot, annak ellenére is, hogy az OTP-t az ukrán korrupcióellenes hatóság nem vette le az oroszokat támogató cégek szégyenlistájáról. Márpedig Szijjártó Péter korábban azt ígérte, hogy amíg le nem veszik a listáról a bankot, addig vétózza Budapest a 11. szankciós csomagot…

Minél rosszabb Budapestnek, annál jobb a CÖF-nek

Akár jogosak is lehetnének a CÖF aggályai, de ez a mostani sajnálkozás akkor volna hiteles, ha a korábbi, mintegy tucatnyi nemzeti konzultáció kapcsán is jelzik a számszaki kételyeiket.

Kétmilliárd forintnyi közvetlen uniós támogatáshoz jut Budapest

A program keretei között a Fővárosi Önkormányzat konzorciumi partnerekkel együttműködésben egy legalább 20 lakásból álló, közel nulla energiaigényű lakóépületet alakít ki a IV. kerületi Szabadkai utcában egy hosszú ideje üresen álló volt iskolaépületből, ami rászoruló budapestiek számára biztosít majd megfizethető, fenntartható otthonokat


Milliárdos támogatást kapott az állami tulajdonba került borsodi barnaszénbánya

A vállalatban korábban a kormánymédia által „a baloldal legbefolyásosabb vörösbárójának” nevezett Leisztinger Tamás volt a meghatározó tulajdonos, tavaly azonban állami kézbe került. Nem sokkal ezután a cég milliárdos támogatást kapott a kormánytól.

Schadl György kérésére bizalmasa külön vezette, mennyit fizetett ki Völner Pálnak

A koronatanú megzenésítette az EgyenlegMoncsi elnevezésű Excel táblázatot (énekelt). Varga Judit lemondott már?

Megint törvényt sértett a Transzparens Újságírásért Alapítvány

Többéves szokását ezúttal sem megtörve az idei évben sem tette közzé a pénzügyi beszámolóját a törvényben előírt május 31-i határidőig a kormánytól független médiumok hiteltelenítésével és a propagandisták megemelésével foglalkozó, a médiában megvalósuló rágalmazás és becsületsértés büntethetetlenségét a Fidesznél kilobbizó szervezet.

Elképesztő kínzásokról beszéltek azok az ukrán foglyok, akiket kicseréltek elfogott orosz katonákra

Nem világos, hogy hány ukrán katona van hadifogságban. Oroszország csak részleges listákat adott át azokról, akiket fogva tart, Ukrajna pedig nem közöl számokat. Emberi jogi szervezetek szerint azonban legalább 8-10 ezren vannak, az ukrán tisztviselők nem vitatják ezeket a számokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.