2023. június 16., péntek

PROPAGANDAFIGYELŐ 9.: "KÉRDÉSEKKEL PROVOKÁLÓK"

FACEBOOK
Szerző: HADHÁZY ÁKOS
2023.06.15.


A témák megoszlása műsoridő szerint:

-Migránsveszély: 4p 43mp
-A bűnös USA leleplezése: 8p 14mp
-Az ellenzék lejáratása: 9p 16mp
-Ellenzéki pártok véleménye: 2p 18mp
-Gazdasági „védelmi” intézkedések: 4p 2mp
-Egészségügyi sikerek: 5p 1mp

Néhány kirívó “tudósítás”:

1. Végső búcsút vettek Silvio Berlusconitól Milánóban (6p 13mp: HAT PERC)

2. BBC: nyugat-afrikai migráns követte el a késes gyilkosságokat Nottinghamben (3p 18mp) A Híradó mai migránsügyi blokkjának első anyaga tovább folytatja a tegnapi angliai gyilkosságok bemutatását, miközben Horváth József szakértőként elmondja, hogy a nyugat-európai rendőrségek „politikai nyomás” alatt vannak, ezért próbálják elkerülni, hogy terrorcselekménynek nyilvánítsák a hasonló eseteket, azért, hogy megnyugtassák a társadalmat, és azt mondhassák, nincs probléma az illegális bevándorlással és az iszlám radikalizmussal.

4. Gál Kinga: Magyarország számára elfogadhatatlan a kötelező kvóta (53mp) A műsorvezetői felkonferáló szöveg és a meglehetősen rövid tudósítás célja az Európai Parlamentben lefolytatott vitáról nem a probléma árnyalt bemutatása, hanem az, hogy a magyar kormány kampánycéljainak megfelelően leegyszerűsítse és polarizálja a kérdést: „A baloldali képviselők még az illegális bevándorlók védelmében hozott határozatot is keveslik, mert szerintük az nem veszi figyelembe a migránsok emberi méltóságát. A Fidesz EP-képviselője, Gál Kinga viszont arról beszélt, Magyarország számára elfogadhatatlan a kötelező kvóta, ami újabb meghívót jelent majd a bevándorlóknak.”

5. A magyar baloldali politikusok tagadják vagy nem kommentálják Brüsszel döntését a kötelező kvótáról (4p 25mp) A tudósítás elején Németi Noémi, az ellenzéket leleplező híradós szakújságíró ismerteti az Origo cikkét arról, hogy ez elmúlt években az ún. „dollárbaloldal” hogyan tagadta a „brüsszeli terveket” a migránskvótáról és a „kötelező betelepítésről” – közben a jól ismert vágóképeket látjuk a határkerítés ostromáról. Majd másfél perc múlva azt látjuk, hogy a közmédia újságírói – kedvelt szakmai kifejezésükkel – „kérdésekkel provokálják” az általuk következetesen „baloldalinak” nevezett ellenzéki politikusokat, akik többnyire nem állnak szóba velük, ezért a Híradó rajongói futni láthatják őket. A nekik feltett „Mi az álláspontja a migránskvótáról?” kérdés a kormány politikai kommunikációs céljainak megfelelően végtelenül leegyszerűsített világot illusztrál, amelyet csak „jók” és „rosszak” alkotnak. A Híradó célja, hogy minden nap megmutassa, az utóbbiak a migránspárti, sorosista, baloldali ellenzék tagjai, akik nem válaszolnak vagy egyenesen elfutnak a közmédia kérdései elől. Ebben a végtelenül leegyszerűsített világban nincsenek árnyalatok, minden fekete és fehér, nem léteznek olyan bonyolult problémák, mint a migráció jelensége, amelynek összetettségéről éppen a közmédia feladata lenne tájékoztatni. Persze csak akkor, ha komolyan venné feladatát, hogy a társadalmat érintő közügyekről sokoldalúan tájékoztatja az állampolgárokat. Így ma a Híradó helyett azok, akik valóban érdeklődnek az EU-s tagállamok szakminisztereiből álló testület múlt csütörtöki, és még nem hatályos döntéséről, a HVG cikkéből tájékozódhatnak a problémáról.

Néhány példa arra, hogy miről NEM volt szó


TASZ: Magyarország bukhatja az uniós pénzeket, ha a parlament elfogadja az Orbán-kormány tanárokat sújtó státusztörvényét – írja a Népszava.
Telex: Áprilisban lejárt a tűzoltók baleset- és életbiztosítása, a Belügyminisztérium azóta sem kötött újat

444: 735 millió dolláros fegyvereladást akadályoz Magyarországnak egy republikánus szenátor a svéd NATO-csatlakozás gáncsolása miatt - Index: A magyar kormány szerint „politikai lufi” a HIMARS rakétarendszerek ügye
24.hu: Mutatjuk, miért kamu a háborús infláció

Telex: Tovább drágulhatnak az élelmiszerek a zöld termékdíj miatt, vagy a gyártók profitja bánja

HVG: Gigantikus autópálya-bírságok: ennél lehúzásszagúbb hungarikum nincs
Népszava: Módosították a kormányrendeletet, ahogy csúszik a Citadella erőd felújítása, úgy automatikusan nő a beruházás költsége

A múlt heti esőzések során Recsken a NER-közeli bányából kiömlő iszap is elöntötte a falu végét – a 24.hu riportja.

Telex: Trump ellen hivatalosan is vádat emeltek, ártatlannak vallotta magát

Forbes: Egy szerző már távozott is a Libritől, a könyves szakmát váratlanul érte a kiadó átvétele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.