2023. július 5., szerda

25 HEKTÁR FÖLDET SZERZETT ORBÁN VIKTOR ÉDESAPJA, BŐVÍTETTE A HATVANPUSZTAI BIRTOKOT

TELEX
Szerző: PÁL TAMÁS
2023.07.05.



Májusban mintegy 25 hektár földterületet szerzett Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző. A területek a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon találhatók, az egyik új szántó közvetlenül a hatvanpusztai birtok mellett fekszik – írja a Szabad Európa.

Orbán Győző új földszerzései a kormányzati weboldalon közzétett földhirdetményekből derültek ki, ugyanis a vonatkozó kormányrendelet előírja az önkormányzatoknak, hogy hirdetményi úton tegyék közzé a Földtörvény alá tartozó területek értékesítéséről szóló adásvételi és a haszonbérleti szerződéseket. Az alcsútdobozi területekre vonatkozóan nyolc ilyen hirdetmény érhető el, az itt felsorolt szerződések közül három a miniszterelnök édesapjának földvásárlásairól szól.

Ezek az alábbiak:

- 31,3 millió forint értékben egy három helyrajzi számon fekvő, több mint 8 hektáros szántó. A szerződést 2023. május 24-én kötötték.

- 26,2 millió forint értékben egy két helyrajzi számon fekvő, több mint 12 hektáros szántó. Ezt a szerződést is 2023. május 24-én kötötték.

- 10,4 millió forint értékben egy 5 hektáros szántó. Ezt a szerződést két héttel korábban, 2023. május 10-én kötötték.

A földeket egy budapesti lakcímmel rendelkező magánszemély adta el. A tranzakcióban Vörös József ügyvéd működött közre. Ő többek között az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány jogi képviselője is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.