2023. július 28., péntek

AZ ÁLLAM CSERBEN HAGYTA A SZERETTEIKET OTTHON ÁPOLÓKAT

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.07.28.



Az aHang fél éve követeli a kormánytól, hogy biztosítson tisztességes megélhetést az otthonápolóknak, emeljék minimálbérre az ápolási díjat!


Már csaknem 20 ezren írták alá a petíciót, amiben felszólították Fülöp Attilát, a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárt, Pintér Sándor belügyminisztert és Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, hogy biztosítsanak tisztességes megélhetést az otthonápolóknak. Több mint egy tucat szakmai szervezet – köztük a Pető Intézet Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány vagy a Lépjünk, hogy Léphessenek Közhasznú Egyesület – csatlakozott a kampányhoz, hogy felhívják a figyelmet az ügy fontosságára.

Sajnos a döntéshozók megpróbálják háttérbe helyezni az ápolási díj kérdését. Pedig nagyon nincs rendben, hogy ma Magyarországon az ápolási díj alapösszege bruttó 45.665 forint havonta. Ez megalázóan alacsony és a jelenlegi gazdasági válság közepette szinte semmire nem elég.

Tóth Enikő, az aHang kampányigazgatója egy külön videóban bemutatja, hogy milyen óriási probléma övezi ezt a területet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.