2023. július 11., kedd

GÁBOR GYÖRGY: BUDAPEST FELETT AZ ÉG

SZABADSÁG KLUB
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2023.07.11.


A mai naptól már azt is mindenki tudhatja, mit ért ez a szemérmetlenül és hatalmas pofával összevissza hazudozó maffia a sűrűn hangoztatott nemzeti szuverenitás alatt.

Emlékezetes, amikor Hamlet szabályosan hülyét csinál Poloniusból, s három apró kérdéssel nyilvánvalóvá teszi, hogy Polonius nem önmaga, nem autonóm személyiség, hanem kizárólag a felettes énjéhez, a mindenkori hatalomhoz igazodni törekvő, annak kiszolgáltatott szolgalélek, folyamatosan megfelelni igyekvő nyalonc.

Hamlet: Látja-e azt a felhőt? Majdnem olyan, mint egy teve.
Polonius: Isten engem, valóságos teve alakú.
Hamlet: Nekem úgy tetszik, menyéthez hasonlít.
Polonius: A háta olyan, mint a menyétnek.
Hamlet: Vagy inkább cethalforma?
Polonius: Nagyon hasonló a cethalhoz.

Azt már pontosan tudjuk, mit ért nemzeti elkötelezettségű kormányzás alatt a legelemibb nemzeti érdekeket semmibe vevő és eláruló (a sok-sok példából lásd most a közoktatással és a felsőoktatással történteket), továbbá az országot idegen, vagyis orosz érdekeknek szakmányban kiszolgáló Orbán-rezsim. Azt is tudjuk, hogy mit ért keresztény kormányzás alatt a minden létező bűnt, erkölcstelenséget, aljasságot és árulást elkövető, a legalapvetőbb keresztény értékeket semmibe vevő álkeresztény társaság. S ha eddig valamiért nem, hát a mai naptól már azt is mindenki tudhatja, mit ért ez a szemérmetlenül és hatalmas pofával összevissza hazudozó maffia a sűrűn hangoztatott nemzeti szuverenitás alatt.

Pár hete még arról szónokoltak, hogy Svédország és Magyarország politikai kapcsolatai rettenetesen rosszak, tisztességtelen svéd politikai nyilatkozatokról hadováltak, s ezek alapján halogatták Svédország NATO-csatlakozásának magyar megszavazását.

Ám hirtelenjében, miután tegnap Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára bejelentette, hogy Erdoğan török elnök támogatja Svédország NATO-csatlakozási törekvését, Szijjártó Péter ma reggel már Polonius jelmezét öltötte magára, s határozottan kijelentette, hogy a felhő tényleg olyan, mint egy teve, vagyis menyétre emlékeztet, azaz nagyon hasonlít a cethalhoz. A szuverén Magyarország szuverén kormányának szuverén külügyminisztere tudniillik felébredt éjszakai álmából, ahol még kurucos hősiességgel hadakozott a tisztességtelen svéd politikusokkal, de aztán megpillantotta a hírekben, hogy Erdoğan hozzájárult a svéd csatlakozáshoz, s azonnal megvilágosodott előtte, hogy a felhő mostanra már Svédország alakú. Kidörzsölte az álmot a szeméből, s azon nyomban nyilatkozott is: „a kormány támogatja Svédország NATO-csatlakozását, ezért is terjesztettük már hosszú hónapokkal ezelőtt az erről szóló javaslatot az Országgyűlés elé. Már csak technikai kérdés a ratifikációs folyamat lezárása.”

Szóval ma reggelre a tisztességtelen svéd politikai nyilatkozatok és a tisztességtelen svéd politikusok „technikai kérdéssé” magasztosultak.

Magyarország felett ragyog a derűs, nyári égbolt, de ez senkit se csábítson könnyelműségre: az ország keleti részén továbbra is gyülekeznek a hol Putyin, hol Erdoğan alakú viharfelhők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.