2023. július 22., szombat

GÁBOR GYÖRGY: KURZUSKERESZTÉNYEK

SZABADSÁG KLUB
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2023.07.21.


Jézus a beteg gyermekekről azt mondta: "Aki befogad egy ilyen gyermeket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18,5-6).


Fogalmam sincs, mennyi malomkő áll rendelkezésre, s jut-e abból valamennyi fideszes kormánytag és illetékes nyakába, de miután az Orbán-kormány Triesztben épp tengerparti kikötőt vásárolt, tengerből garantáltan lesz elég.


"Kisgyerekeket hoztak hozzá, hogy tegye rájuk a kezét. De a tanítványok elutasították őket. Amikor Jézus észrevette, helytelenítette. 'Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz övék az Isten országa. Igazán mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyerek, nem jut be oda.' Azután ölébe vette és kezét rájuk téve megáldotta őket." (Márk 10,13-16)

Hát így tett Jézus a gyermekekkel.

És vajon mit tesz a gyermekekkel a tizenharmadik éve regnáló Fidesz-KDNP rezsim, amely – mint az köztudott – a zsidó-keresztény hagyomány egyedüli európai őrizőjeként, s rendre konfrontálódva a kereszténységét elveszejtő, dekadens nyugati világgal, határozottan kiáll a keresztény értékrend mellett, s utolsó bástyaként védelmezi azt?

A zsidó hagyományban a gyermekek tanítása elsődleges. A Talmud több helyén is olvasni ezzel kapcsolatos egyértelmű gondolatokat. Például azt, hogy "a tanulás az imánál is fontosabb", "az iskolának nagyobb a szentsége, mint a zsinagógáé", "egy művelt fattyú előnyt élvez a tudatlan főpappal szemben", s minden olyan helyen, ahol zsidók élnek, iskolát és zsinagógát kell építeni, ám ha nincs pénz a kettőre, akkor az iskoláé az elsőbbség.

A zsidó-keresztény hagyományra hivatkozó Orbán-rezsim nyilvánvalóan a fenti hagyomány alapján lehetetleníti el a tizenéves magyar gyerekek alapjogait, a tanuláshoz való jogot, s a pályáról elüldözött és kiutált tanárok vészes fogyatkozásával párhuzamosan a minőségi oktatáshoz való jogot, azon fáradozva, hogy a brutálisan szétrombolt, lassan csupán a gyermekmegőrzési feladatokat ellátó oktatási rendszer totálisan alkalmatlanná tegye a gyerekeket a nemzetközi munkaerőpiacokon való megmérettetésre, ám ugyanez az oktatási rendszer gondoskodjék a jelen és a jövőben is remélt fideszes arisztokrácia nélkülözhetetlen szolga- és cselédállományáról.

Aztán egy másik szép példázat.

2016. júliusában Ferenc pápa lengyelországi látogatásakor meglátogatta a krakkói egyetem gyermekkórházát, amely egyébként az USA-ban élő lengyel diaszpóra pénzéből épült fel, s az alábbiakat mondta: "Meg szeretnék állni minden beteg gyermek ágya mellett, egyenként átölelni benneteket, akár csak egy pillanatra is mindegyikőtöket meghallgatni, és csendben szembesülni azokkal a kérdésekkel, amelyekre nem létezik azonnali válasz. És imádkozni", majd hozzátette: nagyon szeretné, ha a keresztények képesek lennének úgy a betegek mellett lenni, ahogy Jézus volt: "hallgatással, öleléssel, imával".

De felidézhetjük a pápa budapesti látogatását is, ahol szintén szakított időt arra, hogy találkozzék halmozottan sérült gyermekekkel.

Ferenc pápa rosszul gondolkodik a kereszténységről, ez nem vitás, s ezt most már a hülye is láthatja. Ugyanis vele szemben az igaz kereszténység útját az a Fidesz-KDNP kormány járja, amely az Európai Uniós támogatásból épült, s 2015-ben felavatott, teljesen akadálymentesített agárdi hotelt, amelyet súlyos izomsorvadásban szenvedő gyermekek és családjaik táboroztatására hoztak létre, a keresztényi szeretet, s a gyermekek, kiváltképp a rászoruló betegek iránti jézusi magatartás felelevenítésével a sérült gyermekeket kihajította a számukra felépített hotelből, hogy végre a helyükre költöztethesse az iváncsai akkumulátorgyárban dolgozó koreai és mongol vendégmunkásokat. (Ha a Fidesz-KDNP ezt minden további nélkül megtette, az akkumulátorgyár vendégmunkásait részesítve előnyben a súlyosan beteg, rászoruló gyermekekkel szemben, akkor semmi okunk sincs azon csodálkozni, hogy nagyban is ugyanezt teszi, az akkumulátorgyárakat részesítve előnyben az ország jövőjével, egészségével, termőföldjeivel és vízkészletével szemben.)

A "minden súlyosan beteg gyerek helyett koreai és mongol vendégmunkásokat" akció mellett egyúttal a kormány elrendelte, hogy a Libri könyvesboltjaiban lévő Bibliákat azonnali hatállyal fóliázzák le, mert azokban olyan képtelen és a gyermekeket súlyosan veszélyeztető mondatok olvashatók, amit a híresen családbarát és még híresebben gyermekvédő kormányzat nem tűrhet el. Például Jézus alábbi mondata: "Aki befogad egy ilyen gyermeket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18,5-6).

Fogalmam sincs, mennyi malomkő áll rendelkezésre, s jut-e abból valamennyi fideszes kormánytag és illetékes nyakába, de miután az Orbán-kormány Triesztben épp tengerparti kikötőt vásárolt, tengerből garantáltan lesz elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.