2023. július 31., hétfő

MCC HAWER ÉS A HAVEROK - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.07.31.


Jó reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 reggeli – és nem az egyedüli – hírlevele, benne a hétvége legfontosabb híreivel.


BELFÖLD

Rettentő az újpesti középiskolások mentális egészsége: a tanév első két hetében tízen kíséreltek meg öngyilkosságot, most több mint ezer diák megkérdezése alapján kiderült, hogy több mint az ötödük szexuális abúzus áldozata.

Végigültük az MCC Fesztivál nagyszínpadán tartott előadásokat, meglepő módon Kunhalmi Ágnest is megtapsolták, és kiderült az is, hogy Orbán nem árul mást, mint Klaus Schwab.

Márk lassan 10 éve nem iszik, mi pedig arról beszélgettünk vele, hogy miért döntött így és milyen érzés józanul punk koncertekre járni.

A látás újratanulása, hátizsákos útikönyv és egy hányatott sorsú klasszikus Göncz Árpád fordításában: a Latin-Amerikára fókuszáló mikrokiadó, a Sonora alapítója, Miklós Laura ajánlj könyveket.

- Pesty László beszélt a Lölő-nyilatkozatáról, azt mondta, egy korty szesz nem volt benne.

- Koffeinmérgezés miatt kerülhetett kómába az a farkaslyuki fiatal, aki csak energiaitalt ivott.

- Fa legyen a talpán, ami úgy összetartja a nemzetet, mint Petőfi körtefája!

GAZDASÁG

Kiderül, hogy miért vette meg az állam milliárdokkal drágábban a veszteséges Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől: jogerős ítélet mondja ki, hogy az Energiaügyi Minisztériumnak 15 napon belül ki kell adnia a felvásárlásra vonatkozó határozatokat.

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy az extraprofitadó olyan, mint a kábítószer.

Eddig is sejtettük, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek rossz hatással vannak az egészségünkre, most egy kicsit jobban értjük azt is, hogy miért.

- Június 1. óta 455 tanár mondott fel.

Újabb kínai akkuipari beruházás jön Debrecenbe, ezt itthon még be se jelentették.

- A Portfolio azt írta, belenyúlna az áramfogyasztás szabályozásába a kormány.

- Egy gyorsétterem vezetője azt hazudta, hogy felvett egy dolgozót, majd egy éven át eltette a fizetését.

HÁBORÚ

A lengyel miniszterelnök szerint migránsnak tettethetik magukat a Wagner harcosai: Mateusz Morawiecki szerint az is előfordulhat, hogy a hibrid háború részeként embercsempészetbe kezdve migránsválságot robbantanak ki.

Így lett kőgazdag az ukrán parancsnok, aki éppen úgy szereti a luxusterepjárókat, mint a NER-elit és az orosz maffiózók. Irdatlan pénzeket kereshetett a katonai szolgálatra alkalmasak alkalmatlanná nyilvánításán az odesszai hadkiegészítő központot irányító Jevhen Boriszov. A botrány miatt minden megyében ellenőrzések indultak, megvan a következő gyanúsított is. A „fehér papírok” ma már 10 ezer dollárnál is drágábbak lehetnek.

Szijjártó szerint meg kell nézni, hogy tiszteletben tartják-e a magyar kisebbség jogait, mielőtt új szakaszba lépne Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalása. A szlovák külügyminiszter azt kérte Szijjártótól, hogy ne mondja meg, mások mit gondolnak, mielőtt megkérdezné őket. A külügyi államtitkár szerint a szlovák külügyminiszternek jobb esetben baj van a memóriájával, vagy csak simán hazudik.

Putyin azt mondta, „nem utasítja el” a béketárgyalások ötletét, de hozzátette, hogy „nehéz tűzszünetet tartani, ha az ukrán hadsereg támadásban van”.

- Amerika szerint Szergej Sojgu fegyverekért ment Észak-Koreába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.