2023. augusztus 31., csütörtök

KÉNYSZERÍT AZ ÁLLAM, HOGY MAGÁNORVOSRA KÖLTSÜNK - HATALMASAT UGROTT A SAJÁT ZSEBBŐL VETT EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVAS JUDIT
2023.08.31.


Egyre nehezebben lehet hozzáférni társadalombiztosítás keretében a különböző egészségügyi ellátásokhoz, így annak ellenére, hogy a hatalmas infláció miatt sokan meghúzták a nadrágszíjat, mégis nagyot nőtt a magánorvosokra és egészségügyi szolgáltatásokra saját zsebből kiadott összeg – derül ki a legfrissebb adatokból. Csakhogy véges az emberek pénze, így nem jutnak hozzá a szükséges ellátáshoz, ami egészségkárosodáshoz vezethet.


Egyik olvasónk a múlt héten december 5-ére kapott időpontot laborba vérvételre. Egy másik olvasónk arról panaszkodott, hogy július 24-én hiába végezték el rajta a szükséges gerinc MR vizsgálatot, még mindig nem tud visszamenni az orvosához, ugyanis azóta sem készült el a lelet. „Nincs leletező orvos”- közölték vele a kórházban, és legfeljebb a kezelőorvosa sürgethetné azt meg. Bár a fájdalmai miatt már idén januárban bejelentkezett az ortopéd orvoshoz, június elejére kapott csak időpontot. Ehhez képest az MR vizsgálathoz viszonylag gyorsan hozzájutott (7 hét), előrelépés azonban még mindig nincs a lelet késlekedése miatt, az ortopéd orvos ugyanis „elhajtotta” a CD-jével együtt, hogy majd ha lelet van, akkor foglalkoznak vele. Vagyis egy január elején fennálló problémára augusztus végén még mindig nincs diagnózis, nemhogy kezelés.

Ezek az esetek mindennaposnak számítanak a mai magyar egészségügyben, és jól megmutatják az okokat, amiért inkább magán ellátást vesznek igénybe sokan annak ellenére, hogy valójában nincs is rá pénzük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.