2023. augusztus 11., péntek

SEMMI POR, TÖBB ZÖLD, TISZTÁBB MOSDÓK, DE BRUTÁLIS ÁRAK AZ IDEI SZIGETEN

TELEX
Szerző: SAJÓ DÁVID
2023.08.11.


Elkezdődött az idei Sziget Fesztivál, ami előtt egy rakás fontos kérdésünk volt a tavalyi esemény után. Meddig lehet még emelni az árakat? Eléri-e a 2000 forintos lélektani határt a sör ára? Lesz-e annyi por, mint tavaly?


Az első nap után bátran ki lehet jelenteni, hogy por szinte egyáltalán nincs, cserébe sokkal zöldebb a fesztivál, mint tavaly. Az árak viszont brutálisak, bár jó kérdés, hogy ez az egész iparág hibája, vagy csak az átlag magyar életszínvonal kezdett el durván leszakadni ismét a nyugatitól. A 7500 forintos gírosztálért cserébe viszont legalább eltűntek a mobil vécék, és sokkal higiénikusabbnak tűnik a fesztivál. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és érdekességeket az idei Szigetről.
Bejutás és kijutás

A Sziget első napján mindig nagyon macerás a bejutás, hiszen a napijegyesek mellett ilyenkor váltják be a jegyüket a bérletesek is. Évek óta az a rafinált technika, hogy a H-híd felől kell érkezni gyalog vagy taxival, mert ott mindig kisebb a sor. Ennek a trükközésnek idén vége, senkit nem engednek be a H-hídra, így a taxi is a K-hídnál rakott ki minket (a Rákóczi tértől 6800 forint volt az út). Emiatt érdemes mindenkinek minimum jó harminc perccel korábban érkeznie a Szigetre, mert előfordulhat, hogy ha olyan idősávban érkezünk meg, akkor sorba kell állni. Viszont már a sorban állásnál vannak vízpermetezők, és annyira bevitték a Szigetre a beengedést, hogy senkinek sem kell az imbolygó K-hídon várnia, hogy sorra kerüljön...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.