2023. szeptember 21., csütörtök

ORBÁN HÁBORÚT HIRDETETT MAGYARORSZÁG ELLEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.09.21.


Van annak valami diszkrét bája, ahogyan a Fidesz-frakció elbarikádozza magát, frissen telepített térfigyelőkkel, kutyás rendőrökkel, TEK-kel és a kiskutya kunkori farkával védekezik a bátor százharmincvalamennyi. De ehhez szokva vagyunk. És ahhoz is, hogy az ilyen események közpénzből felújított szállodában zajlanak, ahol a bátorak szintén közpénzből pár tízmilliót elköltenek. De mindez mellékszál. Mint ahogyan az is, hogy milyen módon osztogatták maguknak a százmilliárdokat törvényt hozva rá, hogy ne legyen törvénytelen.

Minden érdektelenné válik, amíg ezeket a bajokat vagyonelkobzással nem lehet orvosolni, odáig azonban nehéz út vezet, vagy pedig semmilyen, ha Orbán szája íze szerint alakulnak a dolgok. Márpedig nagy valószínűséggel Orbán Viktor megőrült, és senki ne mondja most már, hogy ez csak taktika és terelés, mert ott, az esztergomi, hermetikusan lezárt tébolydában olyan előadást rittyentett, amellyel háborút hirdetett nemcsak a világ, hanem immár Magyarország Fideszen kívüli része ellen is. Minden és mindenki ellen, kivétel nélkül.

Ilyképp mindez egyenes folytatása volt Kövér minapi delirálásának, hogy ők volnának az ország jobbik része. Mielőtt előadnánk Orbán iszonytató gondolatait, úgy csendben megkérdeznénk azért a bátorakat, a frakciót, a képviselőket egyesével, hogy ők is úgy gondolják-e, mint Orbán, vagy van azért némi önálló képük a világról, s ha netán volna ilyen, akkor annak miért nem adnak hangot. Egyáltalán meddig kísérik útján a diktátorságba beleőrülő vezérüket, s ha a végtelenségig, akkor van-e lelkiismeretük, vagy gondolnak-e a saját gyerekükre.

Mindezek után mindenféle kommentár nélkül idézzük Orbán hagymázas álmait. Azért nem fűzünk hozzá megjegyzéseket, mert önmagukban megállnak, minden külön magyarázat nélkül látszik róluk, hogy közük nincs a valósághoz. Ami miatt – jobb meggyőződésünk ellenére – bővebben foglalkozunk egy Orbán-tirádával, az az a sajnálatos tény, hogy az uszítás új fokát véljük felfedezni benne. Olyan hangokat, ami után Néró fölgyújtotta Rómát, illetve Hitler bácsi azon ideáját, hogy a német nép vagy vele győz, vagy megdöglik. Más kimenetel nincs.

Orbánnak sem a jelek szerint. Ezért még egyszer utalnék a bátorakra, akik a közelébe férkőzhetnek, s akik – talán – megállíthatnák, de nagy valószínűséggel ehelyett meg is tapsolják a tébolyodottat. Ilyeneket mondott Orbán tehát: „Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek.” – „A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.