2023. október 28., szombat

BOD PÉTER ÁKOS: NAGY ÁRA VAN ANNAK, HOGY AZ MNB MŰKÖDÉSE ÁT VAN POLITIZÁLVA

KLIKK TV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: BOD PÉTER ÁKOS
2023.10.27.



Nálunk át van politizálva a jegybank működése, aminek nem szabadna így lennie, mert ennek magas ára van. Más országban a miniszterelnök nem ad parancsot a jegybankelnöknek. Néha nyugaton is megengednek maguknak modortalanságot a politikusok, ott sem veszi ez jól ki magát. 

Lehet finanszírozni a magyar államot, de drága, és még a gyerekeink is fizetni fogják az árát – erről beszélt a KLIKK TV műsorában Bod Péter Ákos, közgazdász, aki kék szalaggal állt k egyetemi kollégája mellett, akit elbocsátottak, amiatt, mert vizsgálatot kért abban az ügyben, hogy a MOL egyik nagyrészvényesének fiának kedvezett a Corvinus egy vizsga során. „Ez nincs rendben, nem akarunk visszatérni ehhez a rendszerhez, hogy azt bocsátják el, aki szóvá tesz dolgokat.” 

A műsorban szóba került az Erasmus is, ami ha megszűnik, az nagy léket üt majd a magyar egyetemek perspektíváján. Mindez pedig a modellváltásnak köszönhető, ami bizonytalanná tette az unió számára az egyetemek függetlenségét. Jellemző erre a kormányra, hogy modern jogi formákat hoznak, csak telerakják a saját embereikkel. A jegybanki alapkamat csökkentéséről Bod Péter Ákos azt mondta, ez még mindig nagyon magas, hiszen a legtöbb országban fele ekkora az alapkamat mértéke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.