2023. november 8., szerda

MILLIÁRDOKÉRT ÚJÍTJA FEL KONZORCIUMBAN MÉSZÁROS LŐRINC GYEREKEINEK CÉGE AZ MTA ÉPÜLETÉT, DE AZÉRT EGY KIADÁSRA RÉSZLETFIZETÉST KÉRT

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2023.11.08.


Átláthatatlan módon köt településfejlesztési támogatási megállapodásokat a belvárosi önkormányzat – állítja Berta Zsófia V. kerületi ellenzéki képviselő.


A 660 milliárd forintra becsült vagyonával Magyarország leggazdagabb emberének számító Mészáros Lőrinc gyerekei is kihasználnának minden lehetőséget, ha kedvezményekről van szó – derül ki a lapunk birtokába került iratokból.

A Mészáros-gyerekek Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-je vezeti azt a konzorciumot, amely 8,5 milliárdos ajánlattal megnyerte az MTA-székház felújításának első ütemére kiírt tendert. A jól fizető munka azonban némi kiadással is jár. A kerületben – ahogy más önkormányzatoknál is – egyre gyakrabban kötnek megállapodást nagyobb beruházások kivitelezőivel, hogy a munkálatok miatti zaj, por, területhasználat, forgalomnövekedés miatt afféle ellentételezésként támogatást adjanak. Ez esetben sincs ez másként, ám a konzorcium részletfizetést kért az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzattól a 110 milliós támogatás megfizetésére.

A Mészáros-cégnek tavaly 65 milliárdos bevétele volt, ami csaknem háromszorosa a 2018-as összegnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.