2023. november 23., csütörtök

SZINTE BÁRKIRE VONATKOZHAT - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.11.23.


Jó reggelt, jó szuverenitást!

4 cikk:

Origo-munkatárs a kormánymédiában szó szerint ismétlődő üzenetekről: Vannak kötelezettségeink, ebben nem látok problémát

Az iskolai gyilkosságok után Vučić hatalma a tét Szerbiában

„Önkényvédelmi törvény”

A nap jelentős része a szuverenitásvédelmi törvény értelmezésével telt, ami egyáltalán nem könnyű feladat, de ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat. Szakértők szerint a törvény úgy van megfogalmazva, hogy az szinte bárkire vonatkozhat, jogvédők szerint pedig alkalmas lehet a megfélemlítésre is. A pontos tartalom homályos, az viszont világosan látszik: szintlépésről van szó.

Négy ellenzéki párt „valódi” szuverenitásvédelmi csomagot nyújt be, mert szerintük Magyarország szuverenitása „megér egy sokkal komolyabb kísérletet is”. Azt mondják: „a biztonsági kockázatot Orbán Viktor és kormánya jelenti”. Jövő héten rendkívüli parlamenti ülést tartanak a törvényjavaslatról.

És még ez a nemzeti konzultáció is

Elkezdték átragasztani a frissen kiragasztott konzultációs óriásplakátokat, az újakról eltüntetik Alex Soros kézfejét. Hogy miért, arra tippjeink nekünk is voltak, de olvasóinkhoz fordultunk, és milyen jól tettük: hamarosan jönnek a mieinknél jobb megfejtések.

Sorosék reakciója az új konzultációs óriásplakátokra: „Antiszemitizmussal bemocskolt propaganda”.

És még egy kis orbánizmus


A magyar kormányfő Zürichben egy populista lap rendezvényén elmondta, mit irigyelnek a magyarok a svájciaktól. Nem az életszínvonalat említette.

A 444 Valótlanul című filmje volt a téma az ATV vitaműsorában. A kormánymédia munkatársai megkapták a kérdést, hogy nem szégyellték-e magukat, miközben nézték. Huth Gergely pedig arról győzködte Vona Gábort, hogy ő maga utalt homoszexuális kapcsolataira a könyvében. Apropó: uniós szinten a magyarok bíznak legkevésbé a közmédiában.

- Humorbonbon: Tiborcz István reméli, hogy apósa, Orbán Viktor nélkül is ugyanott tartana, ahol most:)))))

Szerbiában

A postások sztrájkolnak, a gazdák utakat és olajfinomítót vesznek blokád alá, a széttöredezett baloldali ellenzék a 2022-es bojkott után közös listán indul. A fogyatkozó magyarok nem felejtenek Gyurcsánynak, így feltétlen hívei a Fidesznek, a VMSZ-nek és egyre inkább Vučićnak is.

Foci, hoki

Nagyot lendíthetnek az utánpótláson a magyar válogatott sikerei, és hosszú idő után először van reális esélyünk arra, hogy tényleg komoly eredményt érjünk el egy futballtornán. Minek köszönhetők a válogatott sikerei? Erről beszélgetnek a kedves kollégák, Gazda Albert, Haszán Zoltán és Tóth-Szenesi Attila, valamint Fórizs Mátyás podcastfelelős.

Góbé módra szerződtetett szerződésszegő szövetségi kapitány ügye borzolja a kedélyeket a magyar hokiban.

Hírleveleinkre akár itt is fel lehet iratkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.