2023. december 6., szerda

DAVID PRESSMAN SZERINT A SZUVERENITÁSVÉDELMI TÖRVÉNY TÚLTESZ AZ OROSZOKON ÉS AMERIKAI CÉGEKRE IS KITERJEDHET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.12.05.


Bárkit idegen ügynöknek minősíthetnek, s meggyanúsíthatnak azzal, hogy beavatkozik Magyarország belügyeibe és sérti Magyarország szuverenitását, aki a „demokratikus vita” résztvevője. Ezt a megállapítást tette David Pressman amerikai nagykövet az Amchamben, a Magyarországon lévő amerikai cégek kamarájában, s nem kivételek az amerikai cégek sem.

David Pressman lélegzetelállítónak nevezte a tervezett szuverenitásvédelmi hatóság jogköreit és feladatát, amely már túltesz az orosz diktatúra hasonló törvényein. Pressman szerint „ehhez a tervezethez képest Moszkva külföldiügynök-törvénye enyhe és szelíd”. Felsorolta, hogy az új államvédelmi hatóság bárkiről adatokat gyűjthet, információt szerezhet, titkosszolgálati segítséget vehet igénybe, lehallgathat, megfigyelhet.

Mindezt előzetes bírósági kontroll nélkül, a megállapításaival szemben nincs jogorvoslat, nem lehet fellebbezni. Erről írtuk, hogy ez már nyílt önkényuralmi szervezet, amely fölött semmiféle kontroll nincs, a náci Gestapo és a magyar ÁVH szerepével azonos. A törvény a szuverenitásvédelem homályos fogalma alatt a rendszert és a kormányt bíráló bármilyen egyén, szervezet, cég és sajtó célpontja lehet.

David Pressman arra figyelmeztetett, hogy amerikai cégek és alkalmazottaik is a hatóság célkeresztjébe kerülhetnek, ha bármilyen demokratikus megnyilatkozást tesznek, amit ez a hatóság Magyarország szuverenitásának sérelmének tekint, mert nem egyezik a kormány nézeteivel vagy tevékenységével. Beszéde arra utalt, hogy senki nincs biztonságban, nem beszélhet, nem mondhat bíráló véleményt.

David Pressman nem említette, de az egyértelmű, hogy ő maga lehet az első amerikai célpontja a szuverenitásvédelmi hatóságnak, miután őt állandóan azzal vádolják, hogy a demokratikus értékek, a NATO és Amerika érdekeinek védelmével Magyarország szuverenitásába avatkozik. Az érdekes lesz, amikor a még NATO-tag Magyarország megfigyeli az Egyesült Államok nagykövetét és eljárást kezdeményez ellene a szuverenitásvédelmi törvény megsértése miatt, mert véleményt mond a demokráciáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.