2023. december 1., péntek

FÜTYÜLNEK, NEM TÁNCOLUNK… – A KÉPMUTATÁS NOVEMBERI INTÉZMÉNYESÍTÉSE

HÍRKLIKK
Szerző: KÉRI LÁSZLÓ
2023.12.01.


A magyar ember büszke és önálló. A magyar ember büszke a szuverenitására. A magyar ember nem tűri, hogy mások beleszóljanak a dolgába. Ám a magyar embert az nem zavarja, ha úton-útféle beleszól mások dolgába. De a magyar ember azonmód felháborodik, ha mások visszakérdeznek, hogy ezek után miképpen képzeljük el a nemzetközi együttműködés minimális normáinak betartását. Válaszként a rosszindulatú kérdezőnek megmutatjuk az Igazi Magyar Virtust, és teremtünk olyan vadonatúj intézményeket, hogy majd csak tátva marad a szájuk. A csodálkozástól, az elképedéstől, a hitetlenkedéstől – végül is ez mindegy.


Valami hasonló szerkezetű ideológiai ködkép jegyében dolgozhatnak a kormányzati kommunikációs nagyüzemben sürgölődő százak. Igazán megérdemlik, hogy működési költségeiket még évközben is rendre újabb meg újabb milliárdokkal emeljék meg. Novemberben is elsőrangú teljesítményt nyújtottak,

mert szuverenitásvédő hadjárat indult útjára.


A hónap második felében naponta szivárogtak hírek a közelgő – immáron tizenharmadik – Nemzeti konzultáció lehetséges témakörei felől. Nem csoda, ha milliók szívdobogása kísérte a várva várt pillanatot, amikor megkapja a SAJÁT, neki személyesen, névre szóló kormányfői üzenetet. Nos, megérkezett a levél, amelyben Magyarország miniszterelnöke nekünk, mint Honfitársainak üzeni „Brüsszel … most újabb veszélyes tervekkel állt elő. … Azt akarják, hogy úgy táncoljunk, ahogy ők fütyülnek. Éppen úgy, mint a Gyurcsány-korszakban. Ezt nem engedhetjük!”

A levélhez mellékelt „Nemzeti konzultáció” kérdőíve először is leleplezi Brüsszelt, mert… stb. Másodszor leleplezi Brüsszelt, mert… stb. Aztán harmadszor, negyedszer és így tovább, egészen a 11. pontig. Tekintsünk el ezúttal az egyes kérdésekhez sugallt válaszok bárgyúságától, és attól is, hogy a vádaskodások elsöprő többsége félrevezető és harmatgyönge érveken, a valóságot nyomokban tartalmazó tényeken nyugvó, egyoldalú és propagandisztikus állítás. Rögzítsük csupán magát azt a tényt, hogy hazánk lakosságának elsöprő többségét még akkor is sikerült napokra e kétségbeejtő színvonalú propagandaanyaggal elfoglalni, ha ez számukra érdektelen lenne, vagy egyáltalán nem értenének egyet az üzenetben foglaltakkal.

A forrásokat lásd itt, itt, itt, itt, itt, és itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.