2023. május 5., péntek

ANYÁK FEHÉRBEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.05.05.



Az a kérdés, a készenléti rendőrség mit tesz majd vasárnap, amikor épp anyák napján csupa fehérbe öltözött nők (anyák, nagyanyák, lányok) vonulnak a várba tiltakozva az ellen, hogy a gyerekeiket verik és könnygázazzák. Hogy a nőknek is kijár-e a hasonló bánásmód, vagy azért ők fölemelhetik a szavukat a rezsim ellen, amely mindent ledarál és tönkre tesz, ami a családdal kapcsolatos, hiába pucolta annak idején Novák kijelölt álelnök seggtörlővel az ablakot, mint a nagy, magyar anya. Talán épp a családok évében.

További bizonytalanság az elkövetkezendőkben, hogyha – mint a felhívásban is olvashatni – fehérbe öltözött férfiak is támogatják az anyák ügyét, őket külön kiemelve a sorból meg lehet-e agyalni, vagy, ha úgy fordul, mindenkit lehet ütni válogatás nélkül, ha már a gyerekeket is. Számos példa van a jelenkorból is, amikor nők tüntettek a diktatúra ellen, most a tavaszon Iránban és Erdogan birodalmában is, mindkét országban megkapták a magukét a demonstrálók, mert nem igazán szokták az ellenség nemét nézni a rendrakók.

Mint a legutóbb történtekből is látszik, utólag meg kell indokolni – ma még -, ha valakit a rendőrség lefúj, megver vagy másképp gondoskodik róla, ilyenkor veszik elő a rendőrök elleni erőszak vádját. Bevett dolog ez, utána pedig lehet ordibálni a csürhéről, aki magából kivetkezett. Most is ez történik, már megszülettek a feljelentések a bántalmazott készenlétisekről, majd arra leszünk kíváncsiak, hogyan adják elő vasárnap, hogy az ötven kilós nagyi vagy feleség a fehér ruhájában a kigyúrt rendőrt terrorizálta.

Bár ilyet is ki lehet találni. Illetve van az a szint, amikor már indoklás sem kell a rendőrattakhoz. Viszont, ha a dúvadakban az eddig föl nem merült, hogy akár az ő gyerekük is a tüntetők között lehet vagy lehetne, ha egy nőt kell megütni, az sem lesz visszatartó erő, hogy a saját anyukája is ugyanúgy tiltakozhatna. Az ellenség az ellenség, mégis kíváncsiak leszünk, mi lesz a vasárnapi demonstráció vége, mert ilyen eddig nem volt, ez egy új szint, új mélység és kilátástalanság, ahová országunk jutott. Illetve Orbán hatalomféltése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.