2023. május 5., péntek

NO COUNTRY FOR WALKMAN: KEVÉS FÖLDGÁZ ÉS SOK KÖNNYGÁZ - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.05.05.


Jó reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 reggeli hírlevele – de vannak egyebeink is, mármint hírleveleink (is) –, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb híreivel.

KÖNNYGÁZ

Éjjel fél 2-kor engedték ki Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét, akit a kordon körüli könnygázas dulakodásnál rántották be a rendőrök a sorfaluk mögé, és vitték be a Gyorskocsi utcába. Azt mondta, jegyzőkönyvet sem vett fel a rendőrség.

A 17 éves Hidász Máté órákon át a szemét sem tudta kinyitni az arcába fújt könnygáztól, kórházban vizsgálták ki, aztán hajnalban kihallgatás nélkül engedték el a Gyorskocsi utcából. Az apja felszentelt diakónus, szerinte a hatalom „példát akar statuálni" azzal, hogy aránytalanul erőszakosan fojtja el a tüntetéseket. Az Egységes Diákfront szerint ettől a rendőri fellépéstől csak még dühösebbek lesznek a tiltakozók.

A TASZ jogásza szerint nem volt elég indok, hogy ilyen erőszakosan lépjen fel a rendőrség. Az ügyészség viszont rendőrök elleni erőszak miatt nyomoz.

- Csőgör Péter nemrég gazdasági főnyomozó volt, most őrizetbe vették a Karmelitánál.

MELÓ

Akkora a munkaerőhiány, hogy a kormány külön törvényt hoz a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokon dolgozhatnak majd vendégmunkások.

- Kínai trollok próbáltak kavarni Budapesten, de egy lájkot se sikerült összeszedniük: Soros-ellenes fotózásra kerestek embert, nem találtak.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.