2024. január 9., kedd

A SZUVERENITÁSVÉDELMI HIVATAL IGAZÁN A 2026-OS VÁLASZTÁSRA KEMÉNYÍT MAJD BE

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.01.09.


"A magyarországi már nem hibrid rezsim, leginkább zsarnokságnak és önkényuralomnak nevezném, diktatúrát ne mondjunk, mert még nem tartunk ott, ahol Irán, s még nem jön értünk a fekete autó, mint Észak-Koreában, bár a lehetősége azért már ennek is benne van” – véli Szentpéteri Nagy Richard, akinek ez a szuverenitásvédelmi törvény és az annak nyomán alakuló hivatal kapcsán jutott az eszébe. Mint az alkotmányjogász, politológus leszögezte, „Ezzel a törvénnyel és az alaptörvény módosításával ki lehet mondani, hogy a hibrid rendszer megszűnt Magyarországon”.


Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke egy, a Facebook-oldalán megosztott videójában bejelentette, hogy február elsejével megkezdi működését a szervezet, amely szerinte nem hatóság, hanem csak hivatal. Azt állította, hogy a hivatal így nem nyomoz és nem szankcionál, csak vizsgálatokat folytat, kutat és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek „a magyar szuverenitásra leselkednek”. Továbbá igyekszik elhárítani ezeket az általa veszélyesnek minősített lépéseket. Azt is bejelentette, hogy a júniusi európai parlamenti és helyhatósági választásra kell elsőként felkészülniük, hogy „ne ismétlődhessen meg 2022”, a maga „befolyásolási kísérleteivel”.

A hivatal

December 12.-én fogadta el a törvényhozás a szuverenitásvédelmi törvényt, a hozzá kapcsolódó Alaptörvény módosítást és a büntető törvénykönyv kiegészítését. A törvény és a kapcsolt jogszabály-módosítások tág teret biztosítanak a hivatal szubjektív módon történő tevékenységének, s a célkeresztbe állítandó szervezetek, csoportok, személyek stb. „kipécézésének”. Egyidőben rendkívül széles tárháza van az általa bevethető eszközöknek és módszereknek. Bármely, az adott ügyben érintett állami vagy önkormányzati szervtől, szervezettől vagy személytől tájékoztatást, adatszolgáltatást kérhetnek, s még titkosszolgálati információkhoz is hozzájuthatnak.

Nincs szükség még csak komolyabb politikai érdeklődésre, vagy a sorok között olvasásra ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen a törvény és a kapcsolt jogszabály-változtatások célja: a rezsim hatalmon maradásának az elősegítése, támogatása. De vajon mennyire befolyásolja a soron következő választásokat, a választási kampányokat a Szuverenitásvédelmi Hivatal működése? Szentpéteri Nagy Richardot kérdeztük
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.