2024. január 24., szerda

DAVID PRESSMAN LÁTOGATÁSA AZ IGAZGYÖNGYNÉL

FACEBOOK
Szerző: L. RITÓK NÓRA
2024.01.23.


Igazán megtisztelő látogatás helyszíne lehettünk ma. Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman kelet-magyarországi körútja során alapítványunkat is meglátogatta. Mivel a célja a vidéki Magyarország megismerése volt, így nem egy irodai beszélgetést terveztünk, hanem azt ajánlottuk, hogy legyen a találkozás helyszíne Told, ahol az alapítványunk pilotprogramja van.

Hogy jól kihasználhassuk az időt, engem Berettyóújfaluban felvettek az autóba, és útközben meséltem kicsit az esélyteremtő munkánkról, majd Toldon a Tanodánk épületében szerveztük meg a beszélgetés többi részét. Itt az egyik szobában épp folyt a Matató, ahol a három év alatti gyerekek mozgásfejlesztése történt, a másik szobában pedig a társadalmi vállalkozásunkban dolgozó munkatársak vártak minket. David Pressman ezután velük beszélgetett, hogy képet kapjon az életükről, azokról a kihívásokról, melyekkel meg kell küzdeniük.

A válaszokból, kérdésekből biztosan sok olyan információt, benyomást szerzett, ami segítette, hogy az országot jobban megismerhesse, és megérthesse azokat a bonyolult társadalmi viszonyokat, melyek a mindennapokat meghatározzák.

Nekünk pedig megerősítő volt, nemcsak az, hogy minket választott, hanem a gratulációja is, amivel kifejezte, mennyire fontos az a munka, amit civil szervezetként végzünk.

Köszönjük szépen a látogatást, és mindazoknak a munkáját, akik segítették, hogy létrejöhessen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.