2024. február 25., vasárnap

A ZENEAKADÉMIA (LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM) NEM HIVATALOSAN ÖNKÉNTESEKET KERES - MIKÖZBEN HIVATALOSAN ZAJLIK AZ EGYETEMI "KAPACITÁSOK OPTIMALIZÁLÁSA"

FACEBOOK
SzerzőK: GAZSI OLÍVIA, HÖK
2024.02.23-24.


1. Gazsi Olívia Facebook posztja:


Kedves Hallgatók!
HELP! Önkénteseket keresünk!

A segítségüket kérem, 17 éve dolgozom a Zeneakadémia oktatásszervezési felelőseként, de még sosem voltam olyan helyzetben, hogy Önöktől kérjek segítséget.

A szívügyem, hogy jól működjön az oktatás, így a tehetetlenség mellett a remény is íratja velem ezeket a sorokat. Hátha. Hiszem, hogy nem vagyok egyedül azok közül, akiknek nagyon fontos az egyetem.

Március közepén, egy másik egyetem jól fizető oktatási osztályára távozik a Fúvós és Zeneelmélet tanszék mostani tanszéki ügyintézője Maja, aki sok éven keresztül a vonós, zeneszerzés, ének tanszék tanulmányisa volt korábban, így Önök közül sokan ebből a munkaköréből ismerhetik. Mivel Kotán Attila kancellár úr többek között a „kapacitások optimalizálása” indokkal sem engedi a pótlását, így a kolléga távozásával a feszített felvételi időszakkal járó munkákat nem tudjuk megoldani! Kotán Attila kancellár úr, 13. havi ittléte óta, csak nagy nehézségek árán, néha utólag engedélyezte az eddig javarészt szülési szabadságra menő kollégáim pótlását. A kancellári terület bizonyos szervezeti egységein a dolgozók kb. 50 %-a kicserélődött a Kotán A. előtti időkhöz képest, s a fluktuáció bennünket, a rektori terület alá tartozó kevés számú dolgozót is elért. Kollégáim fizetése átlagosan nem éri el a 360.000 bruttó bért, ( az azt jelenti, hogy kb. 240.00. nettó, amit hazavisznek ) s ezért a bérért elhivatottan dolgoznak, de ebből megélni a mai infláció mellett, netán még albérletet is fizetve, lehetetlen. Fizetésemelésre, különösen az oktatással összefüggő területeken, esély sincs. Megszorítás minden területen van. Én most olyan önkéntes hallgatókat keresek, akik a Fúvós tanszék fuvola, oboa, klarinét, fagott, szaxofon, kürt, trombita, harsona, tuba és ütőhangszeres felvételijének két fordulós jelenléti lebonyolításában, a március végi fúvós előmeghallgatások lebonyolításában, adminisztrációban, s a felvételi eljárás főbb véghezvitelében segíteni tud! A felvételi eljárás június 15-től július 6-ig tart, ugyanebben az időszakban az összegyetemi szolfézs és analízis felvételi részek lebonyolításához is kellene segítség! Kollégáim ezen idő alatt, a maradék, kb. 180 meghirdetett szakirány hasonló két fordulós felvételijével járó feladatokat végzik. Ezek a legsürgősebb tanév végi megoldanivalók, amik teljesen ellátatlanok maradnak a kollégánk távozásával, a pótlása ellehetetlenítésével, de hasonlóképpen bajban leszünk bizonyos diplomák előállításával is, mivel áprilisban újabb, tizenéve itt dolgozó munkatárs távozik a tanulmányi osztályról.

Tisztelettel kérem Önöket, ha van olyan hallgató Önök között, aki tudna önkénteskedni, s besegíteni pár héten keresztül a felvételi lebonyolításában, az jelentkezzen! Pénzzel nem, de csokival, házisütivel tudjuk honorálni. Köszönöm, hogy elolvastak, tisztelettel kérem, osszák tovább egymás közt, hátha, hátha, hátha rábukkanunk így a segítőkre!



Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban szeretnénk nyilvánosan kifejezni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának álláspontját az intézmény tanulmányi osztályának vezetőjének, Gazsi Oliviának levele kapcsán. A tegnap megjelent segélykérő poszttal kapcsolatban szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a Hallgatói Önkormányzat határozottan és egyhangúlag kiáll Gazsi Olivia mellett, és egyetért az általa megfogalmazott aggályokkal és felvetett problémákkal.

Gazsi Olivia kollégáival együtt évek óta elkötelezetten dolgozik az oktatás és az intézmény működése mellett. Ahelyett, hogy a problémákat figyelmen kívül hagynánk vagy elhallgatnánk, a Hallgatói Önkormányzat szorgalmazza a fennálló helyzet mielőbbi rendezését.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy amennyiben bárminemű retorzió érné az egyetem bármely munkavállalóját az általa tett nyilatkozat miatt, a Hallgatói Önkormányzat határozott és erélyes választ fog adni. A válasz nemcsak szavakban fog kifejeződni, hanem tettekben is. A Zeneakadémia Hallgatói Önkormányzata mindig az igazságosság útján, és intézményünk jövőjének fényében cselekszik. Nem hagyjuk, hogy bármilyen hátrány érje azokat az embereket, akik az igazságért kiállnak és az intézményünkért tenni akarnak. Kérünk minden hallgatót, hogy támogassák Gazsi Oliviát és az általa képviselt értékeket. Csak együtt, egységesen és határozottan tudjuk elérni, hogy az intézményünk olyan legyen, mint amilyennek látni szeretnénk.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata


Lásd még: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.