2024. március 11., hétfő

A GYEREKEK ÉRDEKEINEK KÉPVISELETE PÁRTOKON ÉS KORMÁNYOKON ÁTÍVELŐ KÉRDÉS

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.03.11.


A gyermekvédelem és az ahhoz szorosan kapcsolódó egyéb ágazatok reformjának előkészítéséhez átfogó javaslatcsomagot dolgozott ki a Gyermekjogi Civil Koalíció a Belügyminisztérium számára. Ebben 12 pontban összegezték a gyermekvédelemben tapasztalható legsúlyosabb, a gyermekeket leginkább veszélyeztető problémákat, és azt kiegészítették 40 pontos szakmai javaslattal. A javaslat a problémafelvetéseken túl, konkrét beavatkozási irányokat is meghatároz, amelyek azonnali intézkedéseket kívánnak. Minderről dr. Katonáné dr. Pehr Erikával, a PTE ÁJK címzetes docensével, a Gyermekvédelmi Civil Koalíció vezetőségi tagjával beszélgettünk.


Önök a javaslatcsomagjuk megvitatásához szakmai egyeztetésre hívták Pintér Sándor belügyminisztert. Mire számítanak, lehetséges egy sikeres egyeztetés a belügyminiszterrel?

Ezt nem tudjuk, de reméljük, majd kapunk választ. Ebben a 40 pontos javaslatcsomagban mi a reform irányait határoztuk meg, de szeretnénk március vége felé a többi szakértővel, szakmai szervezettel is leülni egyeztetni, finomítani a dolgokat, és továbblépni. Erre a szakmai egyeztetésre természetesen a Belügyminisztérium illetékeseit is várjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.