2024. március 21., csütörtök

AMERIKAI NÉPSZAVA: HITELTELEN, HA MAGYAR NEM HOZZA NYILVÁNOSSÁGRA A KORMÁNYTAGOKRÓL KÉSZÜLT HANGFELVÉTELEKET

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.03.20.


Megtörtént Magyar Péter meghallgatása a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahol a Völner-Schadl ügyben hallgatták meg. A meghallgatás után tartott rögtönzött sajtótájékoztatón a legerősebb kijelentése az volt, hogy Völner Pál „Rogán Antal embere volt”, új fejlemény pedig az, hogy szerinte Rogánék meghamisították az ügyészségen a nyomozati iratokat.

Ez azonnal fel is veti a kérdést, amely minden alkalommal felmerül az Orbán-rendszerben, amikor valaki a jogállami utat próbálja járni, hogy a Polt Péter által vezetett és Orbán által ellenőrzött, kézzel vezérelt ügyészségről miért feltételezi Magyar Péter, hogy majd bármit is kiderít, és bűncselekménnyel gyanúsítja meg a NER vezetőit.

Orbán bűnszervezete naponta követi el a legsúlyosabb bűncselekményeket, amelyek fölött az ügyészség átnéz, minden külföldi üzletük, keleti és déli „nyitásuk” milliárdos pénzmosás és lopás. Az Orbán-család és strómanhálózata szervezett bűnözői csoportként működik, és ha Völner ellen vádat emelhettek, az kizárólag Orbán engedélyével történhetett meg.

Ebbe belefér az, amit Magyar Péter eddig visszatartott, és most bombahírként szándékozott közölni (ami az egyetlen új bejelentése a korábbiakhoz képest), hogy „Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy hozzátettek vagy kihúztak dolgokat”. Nem is képzeltük másképp.

Ez mindennapos rutin a NER-ben, ez a rendszer működési módja, amiben csak az meglepő, hogy ehhez bárki bement az ügyészségre, nem helybe vitték nekik az iratokat átnézésre. Az kérdés, hogy mit jelent „az ügyészségi iratok manipulálása”, s az hogyan zajlott: éjjel titokban vagy az ügyészek jelenlétében, ki nyúlt bele, ki húzott ki vagy tett hozzá bármit?

Az nem mindegy, hogy az ügyészek közreműködésével zajlott ez, Rogán és emberei kértek dolgokat kihúzni vagy hozzátenni, és azt az ügyészek végezték el, vagy Rogán és emberei hamisították és manipulálták a nyomozati iratokat az ügyészek tudta nélkül. Feltételezhető, hogy az ügyészek közereműködésével történt mindez. Ezt kivizsgálja az ügyészség, ugye?

Az sejthető volt, hogy manipulált nyomozati anyagok alapján történt-e a vádemelés. A NER így működik, mindenki tudja. Ezért maradt ki a vádiratból „Tóni, Barbara és Ádám”, akikről mindenki tudja, hogy Rogán Antalt, a feleségét, Rogán Barbarát, és a kabinetfőnökét, Nagy Ádámot jelenti. Kérdés az is, hogy ezen kívül még miket húzhattak ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.