2024. március 1., péntek

NEM VÉLETLEN, HOGY EGY NÁCI A FŐ KULTÚRPOLITIKUS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.29.


Ne feledjük el, hogy Demeter Szilárd csak eltüntette a Soros Györgyről és a gázkamrákról szóló antiszemita, náci írását, de soha nem tagadta meg, nem vonta vissza, amit abban írt. Orbán a nyilvánosság előtt nem ítélte el, Demetert nem menesztette. Gulyás Gergely nem bírálta, egyetlen kritikus szava nem volt a náci szövegről, nyílt antiszemita uszításról és a holokauszt meggyalázásáról.

Az erdélyi számazású Demeter a jogállami Európai Uniót a gázkamrákhoz hasonlította, ami fullasztja a hozzá hasonló keresztényeket, a jogállamiság megkövetelését a gázkamrákban fulladozó zsidók képével írta le, Soros György nyílt társadalom eszméjét a nácizmussal, őt magát Adolf Hitlerrel azonosította. Az Orbán-kormány nem határolódott el, annak ellenére sem, hogy tiltakozott az izraeli nagykövet, a Mazsihisz, Frölich Róbert országos főrabbi nyílt levelet írt.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, ha Orbán Demetert nem meneszti, a nyilatkozatát az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd. Orbán nem menesztette, a nyilatkozat a magyar kormány nem hivatalos, egyértelmű álláspontja. Ebben az esetben, ha Demeter náci (náci szöveget nácik írnak), akkor az Orbán-rezsim is náci. Az illiberalizmus maga is antiszemitizmust jelent. Ezt csak képmutatók tagadják, nem véletlen, hogy Soros jelképezi nekik a liberalizmust.

Ám a náci Demeter nemcsak a helyén maradt, hanem most kinevezték a Nemzeti Múzeum főigazgatójának. Ez csak az első lépés, mert az Orbán-rendszer gyakorlatának megfelelően felszámolják a kulturális szféra egyes intézményeinek önállóságát is. Demeter a kulturális holdig vezetője is lesz, amely magában foglalja a legnagyobb múzeumokat és a Széchenyi Könyvtárat. Náci ideológiai uralom, befolyás, kontroll alá kerülnek a legjelentősebb magyar kulturális intézmények. Demeter méltatlan, alkalmatlan, egyetlen érdeme, hogy náci.

Kinevezése előtt Orbán egyeztetett vele a Karmelita kolostorban, hogy mit vár tőle. Ez azt is jelenti, hogy Demeter Orbán választása, akit a kultúra és a kulturális élet fasiszta és náci átideologizálásával bízott meg. Épül tovább a kultúraromboló, civilizációellenes, fasiszta és náci Magyarország, amely nemcsak cenzúrázza, de lassan ölő halálos méreggel fertőzi meg a kultúrát és a közéletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.