2024. március 16., szombat

ORBÁN ÉLET-HALÁL HARCOT HIRDETETT A NYUGAT ELLEN

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.03.15.


Orbán március 15-i beszédében kinyilvánította, hogy nincs több pávatánc, nincs taktikázás, nincs visszaút, egyenes és nyílt támadást intéz a demokratikus világ, a Nyugat ellen. Orbán a jogállami Európai Uniót („Brüsszelt”) nevezte az európai népek és emberek ellenségének, úgy állította be, mintha Brüsszel elnyomó hatalom lenne, miközben az EU-ból ki is léphet.

Orbán harcra hívta a magyarokat, mindenkinek színt kell vallani: vagy mellé áll vagy áruló. Nincs középút, nem lehet senki pártatlan vagy semleges. Aki nincs vele, az ellene van. Az európai szabad, demokratikus országok önkéntes közösségét a népek börtöneként mutatta be. A nyugati demokratikus világról azt mondta, hogy „háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak le, országhatárokat rajzolnak át, sáska módjára legelnek le mindent”.

A Nyugatnak, a nyugati demokráciáknak tulajdonított mindent, amit Putyin és Oroszország tesz, az ő szövetségese. Az 1848-as szabadságharcot vérbe fojtó és Ukrajnát megtámadó orosz hadseregről egy szót sem szólt. Háborút és élet-halál harcot hirdetett a demokratikus Nyugat, az EU, az alkotmányos, jogállami és demokratikus Amerika ellen. Orbán nyíltan az amerikai demokrácia és az amerikai Alkotmány ellen fordult. Amerikát fenyegeti.

Orbán most kimondta, amit mindig is akart, hogy elfoglalja az Európai Uniót és felszámolja a liberális demokráciát Európában. Az Európai Uniót saját fasiszta államának mintájára alakítja át. Ezzel hadat üzent az Európai Uniónak, amit el akar foglalni, a magyar fasiszta diktatúra képére akar formálni. Ezzel megtámadta az EU országait és alapszerződését is.

Miközben saját szuverenitásának sérthetetlenségéről beszélt, megdöntené Európában a demokratikus kormányokat. Átalakítaná az Európai Uniót egy fasiszta birodalommá, amely szövetségese lenne az Amerikát megtámadó szélsőjobboldali, rasszista és fasiszta Trump diktatúrájának. Orbán át akarja venni az uralmat Európa, az Európai Unió felett.

Orbánnak elment a maradék esze, megbolondult Floridában, elhitte, hogy az elmebeteg és súlyos bűnöző Trump mindenképpen megnyeri a választást és egy orosz típusú diktatúrát hozhat létre, vagy akár csak lemásolhatja az ő (egyelőre) puha fasiszta diktatúráját. Orbán mindent egy lapra tett fel, és Magyarország sorsát a fasiszta világforradalomhoz csatolta.

Mindezt magyar szabadságharcnak nevezi. Aki nem áll mellé, aki nem osztja az elmebeteg nézeteit, hazugságait és gonosz terveit, az áruló, ellenség, azt nem létezővé nyilvánítja, az nincs, az meghalt, „nem is ismertük soha”. Az kérdés, hogy a nemzetből való kirekesztésen és az életfeltételek, a boldoguláshoz szükséges eszközök megvonásán túl, még mit tervez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.