2024. március 16., szombat

TALPRA MAGYAROK KÖZÖSSÉGE – EURÓPAI FELÜTÉSSEL HIRDETETT PROGRAMOT MAGYAR PÉTER

SZABAD EURÓPA
Szerző: SZABAD EURÓPA, BUDAPEST
2024.03.15.


Míg Orbán Viktor Brüsszel elfoglalásáról beszélt március 15-én a Múzeumkertben, addig Magyar Péter rendezvénye az Európa című dallal indult az Andrássy úton. Sok ezren voltak kíváncsiak a NER-ből kivált Magyar zászlóbontására, amit tízezrek követtek élőben közösségi oldalán is.

„Éljenek a szabad magyarok!” – adta meg az alaphangot a Nemzeti dal elszavalása után Nagy Ervin színművész. „Nem félünk!” – skandálta a tömeg, amikor Magyar Péter a színpadra lépett a kormánymédiában a lejáratására tett kijelentésének óriásképernyőre vetítése után, és az 1848-as 12 pont újbóli időszerűségét idézte.

Az akkori tavaszról és szabadságharcokról beszélt, és az összefogás erejéről egy szabad, modern, szuverén európai Magyarország létrehozása érdekében. Mint mondta: „Mutassuk meg, hogy mi, konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisok elsősorban magyarok vagyunk!”

„Magyarország nem a Rogán Antalok, a Tiborcz Istvánok és még nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadiak, az Arany Jánosok, a Márai Sándorok és a Lúdas Matyik hazája” – fogalmazott.

Magyar Péter azt mondta: ma morális, politikai és gazdasági válság van Magyarországon, megingott a bizalom a teljes politikai elitben. Egymás után sorolta a példákat erre a szerinte elfecsérelt uniós pénzektől kezdve az egészségügyön és az oktatáson át a gyermekvédelem válságáig.

Új kormányról beszélt, és ehhez programot is hirdetett, pontról pontra szembeállítva a jelenlegi kormány tevékenységével és intézkedéseivel. Forrást is megjelölt, mint mondta, az egészségügy gyógyításához például a rogáni propagandára költött 1300 milliárd forint elegendő alapot biztosítana. Önálló oktatási és kulturális minisztérium, szociális, illetve egészségügyi tárca létrehozását szorgalmazta.

„Az új kormány első lépésének kellene lennie, hogy csatlakozik az Európai Ügyészséghez” – folytatta Magyar, aki szerint az ukrajnai háború kapcsán nem megkerülhető annak kimondása, hogy Oroszország agresszor. Ukrajna önvédelmi harca jogos, de nem nézhetjük el neki a magyar kisebbség elleni korlátozásokat – tette hozzá.

Magyarország és Európa nem választható külön – mondta. Bármilyen hibái is vannak az uniónak, mi ennek a klubnak vagyunk a tagjai; kritikusan, de konstruktívan kell együttműködnünk Brüsszellel. Arról is beszélt, hogy Magyarországnak ismét megbízható NATO-szövetségessé kell válnia.

Higgyétek el: ez a kormány választáson legyőzhető – fogalmazott. Ha a magyar választók végre látnak egy valós, megvesztegethetetlen, megzsarolhatatlan, őszinte, nyílt, szélsőségektől mentes politikai erőt, akkor egyre többen fogják elhinni, hogy van remény a változásra, talán gyorsabban, mint sokan gondolnák. A nemzeti vagyon kijátszása csak a hatalomgyár és az ellenzéki szereplők érdeke, ő megoldásként egy középen álló politikai erőt ajánl, amely leszámolna az utóbbi évtizedek mesterségesen fenntartott szekértábor-logikájával.

Ez a most útjára induló Talpra, magyarok közössége, amelyből hamarosan politikai párt lesz – mondta. A cél a haza visszavétele, egy modern Magyarország megteremtése, ahol mindenkinek számít a szava.

Magyar Péter új nemzeti minimumot hirdetett 12 pontban.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.