2024. április 20., szombat

HETI EGYENLEG RÁADÁS: ORBÁNÉK KIFEJEZETTEN HIBÁS DÖNTÉSEKET HOZTAK A HAZAI MEZŐGAZDASÁGBAN

HETI EGYENLEG RÁADÁS
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2024.04.20.Óriási baj van a magyar mezőgazdaságban, a legutóbbi Kormányinfón Nagy István agrárminiszter már arra próbált választ adni, hogy egyre nagyobb a gazdák felháborodása. Amikor elszabadult az infláció, a gazdák költségei (energiaárak, üzemanyag) nagyon megnőttek, a kormány olyan kedvezményeket adott, ami nem jelentett valódi segítséget, nem kaptak korrekciót sem, kivéve Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Lázár János érdekeltségei, amelyek óriási kedvezményeket, támogatásokat kaptak - mondta Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke a KlikkTV Heti Egyenleg Ráadás című műsorában.

A Magyar Szocialista Párt korábban határozati javaslatot nyújtott be a gazdák megsegítésére, de a kormánypártok indoklás nélkül elkaszálták azt. A Fidesz a köztévéből és a megyei lapokból áradó megtévesztő üzenetekkel bombázza a vidéket, valódi segítséget nem nyújt. 
„Látszatintézkedések vannak, amitől az átlagember, a híreket csak felületesen olvasó választópolgár azt hiheti, hogy a kormány segítséget nyújtott a gazdáknak, de igazából ez nem így van”.

Már az agrárminiszter is elismerte, hogy a gabonával foglalkozó gazdák minimum 105 ezer forint hektáronkénti veszteséggel kell számoljanak. Hegyekben áll a magyar gabona, amit nem tudnak eladni a gazdák, vagy nagyon alacsony áron, így hatalmasak a veszteségek.

A műsorban szóba került még az ukrán gabona tilalma, majd ennek a tilalomnak a feloldása, Mészáros Lőrinc érdekeltségei a hazai mezőgazdaságban, valamint az a hitelkeret, amit Nagy István bejelentett, de ami nem fog segítséget jelenteni a hazai gazdáknak, és az aszálykárok, illetve, hogy az agrárminisztérium tulajdonképpen egy „béna kacsa”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.