2024. április 1., hétfő

KOVÁCS ZOLTÁN: „A VÁLTOZÁS ELKEZDŐDÖTT, A RENDSZER TÚLÉLTE MAGÁT”

KLIKK TV
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.04.01.A mostani botrány-sorozat megroggyantotta a kormányt, egyelőre még nem látni a végét. A rendszer sebezhető, Orbán Viktor fejére nőtt egy társaság és a miniszterelnök nem tudja uralni a helyzetet. Így vélekedett a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője.

Kovács szerint a Fidesz-éra alatt ilyen nem volt, mint most, az egymást követő botrányok felértek a kormányig, komoly vezető tényezők érintettek az ügyekben. Ennek egyik oka, hogy nem volt alapos és módszeres a kiválasztás – utalt a főszerkesztő Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán bukására. Úgy gondolja, nem áll jól össze a Fidesz kommunikáció, mindig jön egy nem várt újabb pofon. Észre kell venni, hogy Orbán Viktor fölött is eljárt az idő, túlélte magát a rendszer, kialakult egy olyan réteg, amelynek tagjai egymást hozták helyzetbe, ugyanabban a körben. Nem lehet tudni, hogy Orbán észrevette-e, de a fejére nőtt egy társaság, és az egész rendszer sebezhető.

Varga Judit azt mondta, hogy a legfőbb ügyész nem ura a helyzetnek, Kovács Zoltán azonban úgy gondolja, az ügyészség egy hierarchikus szervezet, ott könnyebb uralni egy helyzetet. Szerinte maga Orbán az, aki nem tudja uralni a helyzetet.

A titokban rögzített hangfelvétel, amit Magyar Péter készített felesége tudta nélkül, a főszerkesztő szerint sem etikus, de úgy véli, a közélet szempontjából csak így derülhetnek ki ügyek, az ilyen jogszerűtlenül működő, korrupt felépítményben másképp nem jöhetnek elő, csak ha valaki borít. Azt azonban nagyon silány megoldásnak tartja, hogy a kormányzat családi erőszak-ügyet kreáljon, elhalványítva annak politikai vonatkozásait.

Magyar Péternek meghatározott idejű mandátuma van, lehet, hogy nem sikerül neki, de olyan mozgásokat indított el a magyar közéletben, amit az ellenzék eddig nem tudott. Személyében most megjelent az alternatíva, aki a Fidesz peremszavazóitól vehet el voksokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.