2024. április 5., péntek

MAGYAR PÉTER NYILVÁNOSSÁGRA HOZZA A VAGYONNYILATKOZATÁT – ÁTNÉZTÜK, MIKÉNT VÁLTOZOTT VARGA JUDIT VAGYONI HELYZETE A MINISZTERSÉGÉTŐL A VÁLÁSÁIG

24.HU
Szerző: D. KOVÁCS ILDIKÓ
2024.04.05.



A volt igazságügyi miniszter és fideszes parlamenti képviselő egy interjúban azt állította: a válásakor anyagilag is borzasztóan rosszul járt. Megnéztük, hogy alátámasztják-e ezt az eddigi vagyonnyilatkozatai. Magyar Péter ugyanakkor azt állítja: a vagyonmegosztásról szóló megállapodás aláírása után Varga Judit megköszönte neki a rugalmasságát. Lapunknak azt is elárulta, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a saját vagyonnyilatkozatát.


"Egyezséggel váltunk. Minden feladtam! Anyagilag is borzasztó rosszul jártam, de egy bugyiban eljöttem volna igazság szerint. Meg lehet nézni a nyilvános vagyonnyilatkozatomat, hogy én hogy jártam a válással"

– ezt mondta a Hajdú Péternek adott interjújában a minap Varga Judit, akinek a válása nem csak magánéleti, de belpolitikai vihart is kavart. Miután Varga februárban a kegyelmi botrány kirobbanását követően bejelentette, hogy lemond a parlamenti mandátumáról, és visszavonul a közélettől, volt férje, Magyar Péter ugyancsak lemondott a Magyar Közútnál és a Volánbusznál betöltött pozícióiról. Magyar ezután politikai hadjáratba kezdett, és a Partizánnak adott első interjúját követően bő egy hónappal eljutott a pártalapítás gondolatáig.

Magyar kezdetben a volt feleségével kapcsolatban barátságos, már-már védelmező hangnemet ütött meg (főleg a kegyelmi ügy vonatkozásában), Varga pedig nem szólalt meg, ám az utóbbi pár hétben igen elmérgesedett a nyilvánosság előtt folytatott párbeszédük. Varga Judit párkapcsolati erőszakkal vádolta meg volt férjét, Magyar pedig hazugságnak nevezte ezt. A történet kicsúcsosodása volt a Hajdú Péter YouTube-csatornáján leadott interjú, amelyben Varga azt állította, az erőszakos férjétől való elválása nem csak érzelmi, de anyagi terhet is rótt rá. Cikkünkben a volt igazságügyi miniszter felszólítását követve a vagyonnyilatkozatai alapján nézzük meg, mire utalhatott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.