2024. április 20., szombat

ORBÁN VIKTOR: NE LEGYÜNK ÁLSZERÉNYEK, ILYEN MUNKÁVAL A HÁTUNK MÖGÖTT ENNEK A VÁLASZTÁSNAK IS MI VAGYUNK A TORONYMAGAS ESÉLYESEI

24.HU
Szerző: KERNER ZSOLT
2024.04.19.


Orbán Viktor
miniszterelnök a Millenárisban tart beszédet, ahol bemutatja a választási manifesztumát. A Fidesz kampánynyitóján felszólalt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője és Szijjártó Péter külügyminiszter is.

A kampány szlogenje pedig az lett, hogy

"Csak a béke! Csak a Fidesz!"

Nekünk mindig Magyarország az első – mondta Deutsch Tamás az MTI tudósítása szerint.

A kormánypárti politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén az EP-listán szereplő jelölteket elhivatott, felkészült hazafiként jellemezte, akik már megmutatták magukat és tehetségüket. Győztes csapat, akik egytől egyig szabadságharcosok – fogalmazott.

Deutsch Tamás kitért a héten Brüsszelben zajlott eseményekre és azt mondta: olyat, ami pár napja történt, csak a bolsevik diktatúrák, a kommunisták csináltak. Egy békés, tisztességes konferenciát akartak betiltani erőszakkal, jogtipró módon – mutatott rá, megjegyezve: még jó, hogy nem lövettek, vagy éppen nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit.

"Most már a vak is láthatja, Brüsszel lett az új Moszkva"+

– fogalmazott.

A kormánypárti politikus szerint nyilvánvaló, hogy azért akarták betiltani a konferenciát, mert a békéről beszélnek, békét akarnak, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat. Ők meg kizárólag a háborúról akarnak beszélni, mert háborút akarnak, akár világháborút is – hangsúlyozta. Kiemelte: ez a legnagyobb különbség ma a józan európaiak és a brüsszeli hatalmaskodók között. Háborúpártiság vagy békepártiság, tette hozzá.

Menczer Tamás, a Fidesz új kommunikációs vezetője mutatta be Orbán Viktort. Menczer szerint a világon ma mindenhol Magyarországról beszélnek, illetve azon dolgoznak, hogy ne lehessen Magyarországról beszélni.

Orbán a beszédében azzal indított, hogy húsz éve minden európai parlamenti választást megnyertek, ők Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, és azt javasolja, nyerjék meg ezt a választást is.

Szerinte közben meg kell őrizni a szerénységet, mert alázat nélkül nincs győzelem. Az ellenfeleik szerinte azért nem tudják megszerezni a választók bizalmát, mert eljátszották a becsületüket...


Lásd még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.